Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

La 2 ani de la tragedia ”Colectiv” un deputat bistrițean cere comisie de anchetă parlamentară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La doi ani de la tragedia Colectiv, mai mulți parlamentari din Partidul Mişcarea Populară, printre care deputatul Ionuț Simionca cer public constituirea unei comisii parlamentare de anchetă în legătură cu incendiul  în urma căruia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 128 au fost rănite, informează un comunicat de presă semnat de parlamentarul bistrițean al PMP: “În memoria victimelor de la Colectiv şi în semn de respect pentru familiile acestora şi pentru supravieţuitori, avem datoria să restabilim adevărul cu privire la evenimentele care au avut loc în 30 octombrie 2015.” scrie Ionuț Simionca.

Acesta spune și că în loc de schimbare în bine situația generală din serviciile de urgență  s-a înrăutățit vizibil de la un la altul, iar  tragedia n-a schimbat cu nimic practicile din domeniu: „serviciile de ambulanță și unitățile de primiri urgențe din spitale se confruntă cu un deficit foarte mare de personal, care depășește, în unele cazuri, jumătate din necesarul de specialiști. În 2018, 78% dintre ambulanţele SMURD vor avea peste 10 ani vechime. De altfel, nu a fost cumpărată nicio ambulanţă în ultimele 24 de luni care s-au scurs de la tragedie, iar timpul de răspuns în cazurile de intervenţii a crescut în 2017 cu un minut, la 12 minute, faţă de anul precedent. Astăzi, în România pot fi trataţi simultan doar 19 oameni care au suferit arsuri grave.” mai scrie deputatul PMP.

Inițiativa cu plăcuțele de avertizare a trecut tacit de Senat

Deputatul PMP se arată dezamăgit că inițiativa sa legislativă, care ar trebui să-i oblige pe proprietarii de imobile să-și monteze plăcuțe indicatoare în caz că nu au obținut autorizația de securitate la incendii, a fost ignorată de senatori, și plimbarea  între comisii și plen a făcut ca proiectul să fie adoptat tacit. Simionca speră să-i sensibilizeze mai bine pe deputați, mai ales că mulți dntre aceștia și-au pus semnătura pe inițiativă:“Termenul de adoptare tacită s-a împlinit pe 24 octombrie, astfel că propunerea legislativă a venit la Camera Deputaților, unde vom dezbate înaintea votului final. Trebuie să facem tot ce e omeneşte posibil ca asemenea nenorociri nu se mai întâmple.” spune Simionca. Camera deputaților este cameră decizională pentru acest proiect legislativ.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu