Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți vrea publicarea tezelor de doctorat într-un Registru unic.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR a susținut recent în comisia de învățământ a Camerei Deputaților o modificare legislativă care să permită publicarea tezelor de doctorat în format digital, ușor accesibil oricui vrea să verifice autenticitatea lucrării sau să o consulte. Cristina Iurișniți consideră că această variantă este forma cea mai transparentă de a înlătura suspiciunile care planează în jurul lucrărilor de doctorat ale multor personalități publice: ” Publicarea tezelor de doctorat în format digital, într-un Registru unic, ușor de accesat, la o distanță de un clic, este fără îndoială o necesitate mult așteptată! Însa voința politică lipsește! Coaliția nu accepta principiul transparentizarii! Am susținut în Comisia de învațământ înființarea acestui Registru tocmai în virtutea respectarii principiului transparenței, absolut necesar a fi respectat, de vreme ce el apare în Legea nr. 1 /2011” a scris deputatul USR pe pagina sa de socializare.

Propunerea parlamentarului bistrițean n-a trecut la votul din comisie, pe motiv că oricine e interesat poate consulta lucrările la Biblioteca Națională, însă Cristina Iurișniți spune că votul a fost unul politic.

Deputatul USR a fost co-inițiator alături de Robert Turcescu (PMP) la inițitiva de transparentizare obligatorie a tezelor de doctorat : ” Votul fiind politic, nu s-a dorit infiintarea acestui registru digital , argumentandu-se faptul ca exista deja toate lucrarile accesibile la Biblioteca Nationala! Am propus in plus ca aceasta lista sa fie largita si la nivelul lucrarilor de master si licenta! Fiind co-initiator al acestei modificari legislative promovate de deputatul Robert Turcescu care vine sa aduca o transparentizare obligatorie a tezelor de doctorat , am sustinut denuntarea furtului intelectual si promovarea unei adevarate ierarhii a valorilor! Accesul la forma electronica a tezelor de doctorat trebuie sa tina cont si de necesitatea de informare , de a identifica elemente necesare studiului si cercetarii stiintifice! mai scrie parlamentarul.

Aceasta spune că nu se va da bătută și alături de colegii din USR dar și din opoziție din opozitie va persevera si va reintroduce în circuitul legislativ o noua lege a publicarii în format electronic a tezelor de doctorat, master si licență.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu