Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Softul CNAS pune pe drumuri pacienții și le dă bătăi de cap medicilor de câteva zile. Defecțiunea de azi i-a lăsat pe pacienți fără medicamente compensate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Astăzi Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate a anunțat  printr-un comunicat de presă că platforma informatică este indisponibilă marți de la ora 7,00 dimineața pentru remedierea unor deficiențe tehnice apărute. Medicii susțin însă că problemele au apărut încă de săptămâna trecută și că au reușit să intre în sistem pentru a înregistra consultații, rețete sau trimiteri doar extrem de greu.

Președintele CJAS Bistrița-Năsăud Camelia Ilișuan spune că până la remedierea defecțiunilor, care urmează să fie anunțată printr-un alt comunicat postat pe site-ul CNAS, medicii pot lucra în sistem ofline: ”pot lucra offline și au trei zile la dispoziție să introducă datele în sistem”. Întrebată dacă au fost probleme timp de mai multe zile, așa cum reclamă medicii, președintele CJAS BN a confirmat : ” poate că au fost, de 10 minute, o jumatate de ora probleme, în tot timpul acesta,  dar e clar că au fost probleme pentru că nu ar fi întrerupt toată ziua dacă nu ar fi trebuit să facă lucrări de mentenanță”.

Defecțiunea îi lasă pe pacienți fără rețete compensate

Defecțiunile softului le dau mari bătăi de cap medicilor obligați să facă aceeași muncă de două ori, odată offline și apoi  să încarce online, când  platforma funcționează, iar pe bolnavi îi poartă pe drumuri. Medicii din Bistrița-Năsăud sunt extrem de nemulțumiți: ”Nu poți să le dai rețetă, nu pot să le dai nimic, îi consulți și le spui  haideți când merge sistemul pentru rețetă. Dar oamenii spun : ” eu acum am nevoie, nu pot să stau până merge sistemul” se plânge președintele Asociației Medicilor de Familie din Bistrița-Năsăud, Niculai Dumitru. Doctorul Niculai spune că problemele trenează de câteva zile : ”Vineri a mers între 8 și 9 după care n-a mai mers toată ziua, luni n-a mai mers deloc până după amiază. A mai început ieri să meargă după ce au ieșit din sistem policlinicile și o jumatate din medicii de familie, și atunci cei care lucrau dupăamiază au mai reușit să intre în sistem printre picături, dacă aveai noroc să prinzi un server. Dar este groaznic și pentru pacienți și pentru noi. Că nu poți să faci nimic. Și pe pacient nu-l interesează Pias-ul (platforma informatică a asigurărilor de sanatate). Pe pacient îl interesează să-i rezolvi problema, ” a explicat doctorul Nicolai.

 

Sursă foto: Calea Europeană.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu