Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița este pentru trei zile capitala mondială a Culturismului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De mâine Bistrița este pentru trei zile cel mai fierbinte oraș pentru fitnessul și culturismul mondial. În calitate de gazdă a Campionatul Mondial de Culturism și Fitness juniori și Masters Bistrița  va trebui să facă față unei competiții care aliniază cei mai buni 526 de sportivi din 56 de țări și un număr impresionant de antrenori, membri ai federațiilor naționale și delegați: 216. Participarea de la Bistrița este un record istoric de participare pentru un campionat mondial, a anunțat în conferința de presă dedicată evenimentului, din preziua deschiderii oficiale, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Conferința de presă organizată la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, co-organizator al competiției,  de Radu Moldovan și președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), Gabriel Toncean a oferit ultimele date tehnice înaintea deschiderii oficiale, dar a prilejuit și prezentarea în fața jurnaliștilor a lotului României, format din 50 de sportivi. Loturi atât de numeroase mai au doar Turcia care aliniază la Bistrița 47 de sportivi, Polonia are 42, iar Slovacia va avea 38 de sportivi. Loturi numeroase vor mai avea și Franța, Germania și Rusia.

Obiectivele echipei României

România, care este campioana en-titre la Fitness si Bikini Fitness prin triplul campion mondial Lucian Popa şi Ioana Șulea, deține și  locul 1 pe naţiuni în cadrul campionatelor balcanice de fitness desfăşurate în Muntenegru. Obiectivul pentru echipa României, anunțat de președintele FRCF este de cinci medalii. Din lotul român fac parte pe lângă cei doi campioni mondiali antrenorul lotului, campion european, dar și vicecampionii europeni Andrei Popa, Sebastian Văsuț și Costin Ilinca.

Campionatul Mondial promovează Bistrița

Mascota competiției, prezentă inclusiv la Conferința de presă de joi, un Dracula Culturist este o cunoștință mai veche a bistrițenilor, fiind prezent de 3 săptămâni  în acțiunile de promovare a competiției la meciurile de handbal ale echipei feminine, CSM Bistrița. Despre semnificația alegerii mascotei secretarul general al FRCF, Alexandru Badea a explicat pe site-ul federației: “Avem o competiţie de anvergură şi o zonă cu profunde semnificaţii, aşadar mascota acestei competiţii internaţionale nu putea să fie decât Dracula. Sunt convins ca ea o să le aducă noroc sportivilor noştri şi că va fi gazdă bună, cu multe poveşti şi legende de spus pentru sportivii străini şi însoţitorii acestora. Spun asta întrucât Campionatul Mondial de Culturism nu aduce la Bistriţa numai sportivi de mare valoare, ci şi turişti.” . De altfel prezența la Bistrița a celor aproximativ 1000 de participanți de la Campionatul Mondial este o sursă de câștig pentru hotelieri, restaurante și comerț în general: ” sunt ocupate toate locurile de cazare din Bistrița, până sus la Tihuța. Sper ca și duminică să rămână deschise magazinele, în special cele de suveniruri, pentru că sportivii și delegații vor să aibă de unde cumpăra. Toată lumea va avea de câștigat” a spus Radu Moldovan.

 

Banii din bilete sprijină cauze umanitare din județ

Roxana Ciuculescu, PR-ul competiției a anunțat, completată de președintele CJ, Radu Moldovan  că banii adunați din vânzarea de bilete  vor ajunge la două familii din județul Bistrița-Năsăud, una din satul Sebiș, formată din opt persoane, care a rămas casă recent, în urma unui incendiu, și o alta din comuna Mărișelu, al cărei băiat  de 13 ani bolnav de cancer se află la tratament într-o clinică din Turcia. Prețul unui bilet este de 15 lei.

 

Președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness, Rafael Santonja, este așteptat să sosească  vineri la Bistrița și va susține o conferință de presă, iar duminică la Campionatul Mondial vor ajunge și  ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, alături de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu