Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii chemați să protesteze astăzi împotriva modificărilor Legilor Justiției dar și a Codului Fiscal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii sunt așteptați astăzi de la ora 18,00, în Piața Petru Rareș din Bistrița pentru un alt protest împotriva modificării legilor justiției, dar, suplimentar față de duminica trecută modificarea Codului Fiscal e pe agenda protestelor. Chemarea la miting a fost făcută pe rețelele de socializare cu următorul text: ”Cerem de urgenta Parlamentului respingerea in bloc a proiectului de modificare a Legilor Justitiei! Consideram ca aceste modificari sunt de natura sa afecteze grav independenta justitiei si echilibrul puterilor in stat si servesc doar interesele unui grup restrans de indivizi inculpati sau condamnati penal ajunsi intamplator in pozitii publice.
O justitie libera este coloana unui stat de drept iar noi, romanii, alegem categoric sa traim doar intr-o astfel de tara”

Dacă apararea independentei justitiei este prioritatea nr. 1 a protestului, agenda săptămânii a mai adăugat la chemarea la protest și așa zisa revoluție fiscală, după ce vineri OUG-ul de modificare a Codului Fiscal fost publicat în Monitorul Oficial. Textul upgradat al chemării la miting al bucureștenilor a fost  transmis și bistrițenilor chemați în Piașa Petru Rareș: ”UPDATE Revolutia fiscala-Ieri a fost publicat OUG de modificare a Codului Fiscal in Monitorul Oficial.
Putem bloca ALDE-PSD să pună în practică acest lucru ieșind în stradă, în număr cât mai mare.
Acestea sunt cele mai recente probleme:

– Naționalizarea Pilonului II de pensii. Au scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7% iar asta înseamnă, potrivit expertilor, că tu vei avea o pensie cu 20% mai mică. Adică, o cincime din pensia ta dispare.

– Scaderea salariilor, daca patronul nu va mări salariul brut (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puțin de 2 luni înainte, deși, legea spune clar că NU ai voie să faci modificări ale codului fiscal, cu mai puțin de 6 luni înainte, pentru a avea o predicție financiară.

Ieșirea în stradă este soluția cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil și incapabil. Ce fac ei este un atentat la democrație.

 

Guvernarea trebuie urmărească bunăstarea cetățenilor, NU interesele proprii. Este responsabilitatea noastră, este viitorul nostru in joc, tine de fiecare dintre noi, este necesar să luăm atitudine si să nu le mai permitem să își bată joc.”  scrie în mesajul transmis pentru chemarea oamenilor la miting.

Foto: arhiva

Share.

About Author

Lasă un comentariu