Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O singură companie bistrițeană pe lista celor 500 de mari datornici la bugetul asigurărilor sociale.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lista celor 500 de persoane juridice cu datorii mari la bugetul asigurărilor sociale, dată publicității de ANAF la finalul lunii septembrie pentru a justifica transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, are doar o firmă din Bistrița-Năsăud.

Este vorba de MEBIS SA, trecut la poziția 401 cu datorii de 4,146 de milioane de lei. Statul nu-și poate face iluzii că va recupera banii pentru bugetul de pensii, respectiv cel pentru șomaj de la firma în cauză, pentru că datoriile sunt istorice, iar datornicul bistrițean este de ceva vreme în faliment. Iar activele rămase, adică spațiul industrial  de 17 593 de metri pătrați plus teren, scoase la vânzare de lichidator, inclusiv pe site-urile populare  de imobiliare, nu prea au șanse să fie valorificate în curând. Astfel proprietatea din strada Industriei numarul 4, constând în spațiu industrial, fabrică și teren de 26 914 metri pătrați este scos la vânzare pentru 1,11 milioane de euro.

Alături de Mebis există pe aceeași listă un mare număr de companii aflate în lichidare sau lichidate cu datorii istorice. Astfel campioană absolută în clasamentul celor 500 de datornici este Compania Națională a Huilei care s-a dizolvat în 2014 odată cu datoriile, trecute la masa credală, în timp ce muncitorii au fost preluați de o altă companie cu nume asemănător.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu