Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Românca decorată cu singura medalie a statului german conferențiază joi la Bistrița.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Caroline Fernolend, una dintre cele mai cunoscute apăratoare a patrimoniului satului transilvănean, cea căreia Viscri-ul îi datorează punerea pe harta turismului cultural de  pe mapamond,  va susține o conferință joi, de la orele 18, la Sinagoga Bistrița. Românca de origine germană este director executiv și vicepreședinte al fundației ”Mihai Eminescu Trust România”, organizație înființată în 2000, de fundația înființată în Londra în 1987 aflată sub patronajul Prințului Charles al Marii Britanii.

Organizația  a coordonat proiectele de conservare a patrimoniului şi revitalizare a satelor din Transilvania, cel mai cunoscut fiind Viscri, localitatea natală a Carolinei Fernolend, acolo unde prințul Charles deține mai multe proprietăți.
Primele proiecte coordonate de Caroline Fernolend au fost inițiate pentru a sensibiliza şi responsabiliza oamenii pentru a păstră patrimoniului construit şi a celui natural.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În concepţia fundaţiei, satul ajunge să fie trainic după dezvoltarea în mod integrat a trei tipuri de acțiuni: restaurarea patrimoniului cultural (cu clădiri, meșteșuguri și practici agricole tradiționale); dezvoltarea capacității antreprenoriale locale, prin sprijinirea micilor întreprinderi rurale, calificarea profesională a localnicilor, dezvoltarea turismului cultural durabil, prin promovarea patrimoniului rural, case de oaspeți tradiționale, produse ecologice și experiența unică a vieții de la țară.

Pentru întreaga activitate de conservare a satului tradițional transilvănean, Caroline Fernolend a primit în urmă cu doi ani singura distincție pe care o acordă statul german: Crucea de Merit în rang de cavaler.

Conferința LUMEA SATULUI TRANSILVĂNEAN: ÎNTRE UITARE ȘI VALORIFICARE”, de la Bistrița este organizată de Clubul Interact Bistrița-Nosa.

Share.

About Author

Lasă un comentariu