Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fermierii bistrițeni fără acces la serviciile APIA între orele 10-12. Protestul continuă cel puțin două zile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ghișeele Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură din Bistrița-Năsăud au fost închise și luni dimineața între orele 10-12 de greva spontană a funcționarilor, nemulțumiți de ajustările salariale drastice care vor intra în vigoare din 1 ianuarie anul viitor. Pe parcursul dimineții cei 110 angajați din centrul județean și centrele locale au întrerupt munca și au ieșit în semn de protest în fața instituției, așa cum au procedat și joia trecută.

Potrivit unor surse din rândul greviștilor protestele vor continua marți și miercuri, la aceleași ore, așa că fermierii din județ ar trebui să renunțe la ideea de a-și rezolva problemele la APIA între orele 10 și 12 în aceste zile. Potrivit simulărilor făcute de funcționari și confirmate de liderul sindical Ciprian Petruse legea salarizării unitare aplicată de la începutul anului, coroborată cu trecerea contribuțiilor de la angajatori la angajați va aduce amputări salariale între 700 și 2800 la funcțiile de conducere. Deși recunosc că au salarii mari protestatarii spun că munca lor e una în foc continuu: ” dacă ministrul apasă pe buton că la 12,00 noaptea începem plățile, noi la 12,00 noaptea lucrăm și stăm până la 3-4 dimineața. De multe venim de la 3 dimineața pentru că în platformă nu se poate lucra în timpul zilei pentru că e blocată și atunci venim noaptea. De când au început plățile din 16 octombrie până în 20 am lucrat zi și noapte. Nu avem sărbători legale, sâmbătă -duminică atunci când e campanie” spune unul dintre protestatari.

Ei sunt nemulțumiți și că APIA central, care nu lucrează în mod direct cu fermierii își păstrează salariile neatinse conform noii legi a salarizării.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu