Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Traian Ogâgău a cerut judecătorilor anularea ordinului de înființare a Comisiei pentru referendumul de demitere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Referendumul pentru demiterea primarului din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a intrat în faza contestărilor în instanță. Primarul care și-a nominalizat un avocat în comisia pentru Referendum, constituită la ordinul prefecțului, a atacat la Tribunalul Bistrița-Năsăud la instanța de contencios administrativ tocmai acest ordin. Cauza a fost înregistrată ieri, 20 noiembrie și cere suspendarea actului administrativ adică a ordinului  de înființare a comisiei pentru  referendum și deocamdată nu a primit termen pentru înfățișări.

În principiu primarul Traian Ogâgău contestă lipsa prevederilor legale care să reglementeze organizarea unui referendum pentru demiterea unui primar, absența reprezentantului Consiliului Local Sângeorz-Băi din comisie dar și lipsa competenței instituției prefectului de a stabili competența comisiei care să se ocupe de referendum.

Comisia și-a luat răgaz pentru studiu

Un comunicat al Instituției Prefectului, primul de la constituirea comisiei, a anunțat astăzi că deja aceasta s-a întrunit de două ori în 8 și 20 noiembrie, că l-au ales președinte pe judecătorul din Năsăud. Alin Lenuț Pop, desemnat de Judecătoria Năsăud și că 3 din cei 4 membri și-au luat un răgaz pentru ”studiu aprofundat al legislației și jurisprudenței în domeniu”. Studiul va dura probabil doar până în 28 noiembrie, când e anunțată o nouă reuniune a comisiei pentru organizarea referendumului. Comunicatul precizează și că s-au cerut lămuriri de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru că acest gen de referendum  este o noutate în plan județean, însă premiera este inclusiv la nivel național, cazurile referendumurilor locale de demitere a unui primar fiind extrem de puține în România.

Share.

About Author

Lasă un comentariu