Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițeanul Sorin Roșu Mareș trimis de Ministerul Agriculturii să poarte negocierile cu greviștii de la APIA. Vezi ce s-a întâmplat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarul de stat Sorin Roșu Mareș, fostul director al AFIR Bistrița-Năsăud a fost desemnat de ministrul Daea să negocieze cu sindicaliștii din Agențiile de plăți din toată țara, care au protestat miercuri în fața Ministerului Agriculturii. Inițial greviștii din APIA l-au cerut pe ministrul Daea: ” să vină Daea” a fost sloganul de pe buzele protestatarilor nemulțumiți că li se vor tăia salariile, Acesta nu și-a făcut însă apariția în mijlocul celor câteva sute de protestatari, însă le-a transmis un mesaj prin secretarul de stat bistrițean: că au făcut de râs instituția, pentru că lucrurile nu se rezolvă așa”, potrivit Agrointel.ro. Protestatarii nu i-au rămas datori și au afișat caricaturi care-l înfățișau pe Daea pe post de Pinochio, după ce în urmă cu câteva săptămâni le-a transmis să lucreze și să fie liniștiți că problema se va rezolva.

Reprezentanții sindicaliștilor care au dus negocieri cu Sorin Roșu Mareș au ieșit dezamăgiți: ” Nu ne-au promis nimic concret, au zis să stăm liniștiți și să muncim că salariile noastre sunt deja bune. Ne merităm salariile astea pe care le avem și care o să scadă de la 1 ianuarie. Noi am transmis că nu o să periclităm plățile către fermieri, dar până la un punct” a declarat liderul sindical APIA Octavian Mateescu, potrivit sursei citate, iar sindicaliștii ar fi cerut declanșarea grevei generale după aflarea rezultatelor negocierilor. Ulterior din partea ministerului li s-ar mai fi transmis să aștepte luarea unei decizii.

Secretarul de stat bistrițean a postat pe pagina de facebook că a purtat negocieri cu sindicaliștii precum și poze de la întâlnire fără a face alte comentarii.

Angajații din APIA Bistrița-Năsăud au declanșat și ei până acum trei acțiuni de protest în urma cărora activitatea a fost bocată mai multe ore. Ei reclamă scăderea majora a salariilor odată cu intrarea în vigoare a legii salarizării unitare care le-a schimbat grila de salarizare.

 

Foto: agrointel.ro, pagina de facebook Sorin Roșu Mares

Share.

About Author

Lasă un comentariu