Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Verde la finanțare pentru Drumul Gării din Beclean, proiectul care va aduce transport public de călători în regim eco

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Drumul Gării din Beclean” proiectul care va aduce în premieră transport urban de călători în oraș, dar și microbuze eco, amenajare de stații pentru călători, piste de biciclete, 100 de biciclete electrice în regim de închiriere, reabilitare modernizare și extindere de drumuri cu crearea a trei trasee care scot traficul în drumul național,  a fost declarat eligibil la finanțare a anunțat joi seara pe pagina sa de facebook primarul Nicolae Moldovan. Primarul a postat și mailul primit de la Agenția de dezvoltare Nord Vest care anunță administrația orașului că cererea de finanțare a proiectului ” Drumul Gării din Beclean-îmbunătățirea Mobilității Urbane a Orașului Beclean-” a fost aprobat. Nicolae Moldovan a mai anunțatcă  și că valoarea proiectului este de 5 milioane de euro.

Nicolae Moldovan a declarat pentru Bistrița Express încă de la depunerea la Agenția de Protecție a Mediului a  cererii pentru autorizația de  mediu, în luna septembrie  că soluțiile din proiect au fost indicate de studiile de trafic și mobilitate urbană pe care le-a comandat administrația, care a cerut soluții de decongestionare a traficului: ” aceste studii ne-au indicat că nu doar DN 17 e responsabil de blocaje, ci și traficul de pe străzile secundare și ca să scăpăm de aglomerație s-a recomandat înființarea transportului public de călători, dar și amenajarea de piste de biciclete cu posibilitate de închiriere ” explica primarul  în urmă cu două luni și jumătate cum s-a ajuns la realizarea proiectului. Pentru că tipul de proiect finanțabil pentru orașele mici pevedea ca doar 40 % să fie destinat reabilitării de drumuri, iar restul să fie pentru amenajări s-a ajuns la achiziția de autobuze eco, stații, biciclete electrice și  și piste.

Citiți mai multe despre proiect și care urmează să fie traseul celor trei linii de transport urban aici: Becleanul ar putea avea microbuze eco, piste și biciclete electrice înaintea Bistriței

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    D-le Primar NICOLAE MOLDOVAN. Va rog mult sa faceti bine sa organizati la primaria BECLEAN niste cursuri de administratie, si sa invitati pe edilii din primaria B-ta si pe cei din CL sa invete meserie. Ei se duc prin CHINA strica o cotarca de bani si se intorc BOTA !Astfel orasul nostru are parte de proiecte pline de ghidusii , inutile dar costisitoare. Proiecte pt. amplasarea unui pod care nu duce nicaieri, tepuse in sensul giratoriu, puscaria veveritelor, oua, mere, struti, parcare cu defrisarea a 120 copaci si desfintarea parcului Eminescu, pista de 80 tenti pe malul raului, Wondreland si Hidenfeld. Ptiu drace ca imi stalcesc limba ! Tuloaie tana in ce hal suntem. Inaintea CARACALULUI si a celor din VASCAUTI !!!

Lasă un comentariu