Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Protestatarii de duminică le-au strigat bistrițenilor: ”Nu stați la căldură, și pe voi vă fură” VIDEO. Au fost zeci de mii în toată țara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În jur de 250 de bistrițeni au participat la mitingul și marșul organizat duminică seara la Bistrița împotriva modificării legilor justiției. Deși în jurul orelor 18,00 nu se strânseseră mai mult de 100 de protestatari, ulterior coloanei care a pornit pe traseul Piața Petru Rareș -Primăria Bistrița și înapoi pe Pietonal către Prefectură i s-au mai adaugat zeci de bistrițeni. Marșul, care a fost unul autorizat pentru două ore, a fost însoțit pe întreg traseul de jandarmi.

Protestatarii care au venit dotați cu vuvuzele și câteva pancarte au fost foarte vocali: ”Justiție nu corupție”, ” Dragnea nu uita România nu-i a ta” sai PSD-Ciuma Roșie”,  România trezește-te ” sau ” hoții-hoții” alături de origialul ” nu stați la căldură și pe voi vă fură” au fost scandările mitingului de duminică seara de la Bistrița.

Gabriel Ionuț Pop, un triatlonist care a mobilizat protestatarii pe rețelele de socializare și a obținut autorizația pentru miting le-a spus participanților la începutul acțiunii că că în pofida prezenței scăzute e un început bun:  ”Suntem mândri că suntem bistrițeni, hai Bistrita!  hai România.” De altfel acesta a transmis în direct pe pagina sa de socializare o parte din mitingul de la Bistrița:

Zeci de mii de protestatari în toată țara

Mitinguri de protest împotriva modificărilor legilor justiției dar și a controversatelor modificări ale Codului Fiscal au avut loc duminică seara în mai toate orașele mari din România. Capitala a avut în stradă potrivit unor estimări făcute de presa centrală între 20 de mii de oameni (Agerpres) și 30 000(Hotnews)  iar mitingul s-a prelungit până la ora 22,00. O coloană imensă a  mărșăluit din Piața Victoriei-Universitate-Palatul Parlamentului (Piața Constituției), însă o intervenție controversată a jandarmeriei călare  din strada Lascăr Catargiu a făcut, potrivit Hotnews, ca o parte a manifestanților să se disperseze din acel punct.

Mari manifestații au avut loc și în Sibiu(7000 de persoane), Brașov (5000), Iași (2500), Constanța, Cluj, Alba Iulia

Share.

About Author

Lasă un comentariu