Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Regizor bistrițean premiat la Berlin pentru un scurtmetraj

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tânăra regizoare Raluca David a fost premiată în aceast weekend la Berlin, la un festival de film de scurtmetraj cu premiul Dazzo. Festivalul Interfilm din Berlin este al doilea ca importanță din Germania după Berlinală, iar bistrițeanca Raluca David a fost selecționată în finala secțiunii Script Pitch organizată de 5 ani încoace în cadrul festivalului  alături de alți  4 regizori din tot atâtea țări. Informația a fost  anunțată într-o postare pe pagina de facebook  de Tangaj Production, compania românească ce a  produs 6PM Trafic, scurtmetrajul regizat de Raluca David pentru care a obținut premiul.

Raluca David s-a făcut remarcată încă din 2011 cu producția ”Gobbel” a fost regizor  și regizor secund pentru peliculele ”Bacalaureat”, ” De ce eu?” și Tony Erdmann, potrivit site-ului IMDb.

Absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj, Raluca David a fost selecționată în 2012 de Berlinale Talents printre cei 24 de cineaști care au făcut practică în cadrul programului campus Studio la Berlin, din peste 4300 de candidaturi ale cineaștilor din 137 de țări.

Născută la Bistrița,  Raluca David este absolventă a Liceului Liviu Rebreanu, promoția 2007 și este mezina fostului președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din anii 90, Mircea David.

Share.

About Author

Lasă un comentariu