Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

La revedere volieră dragă! Primarul a renunțat cu greu la cușca veverițelor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nici urmă de volieră miercuri la amiază în Parcul Municipal. După ce marți seara muncitorii DADP au dezasamblat anexele volierei veverițelor, miercuri dimineața a venit rândul adăpostului pentru micile rozătoare.

Ordinul de îndepărtare a volierei a fost dat după ce Inspectoratul de stat în Construcții a constatat lipsa autorizațiilor de construcție la mai bine de un an și jumătate de la amenajarea construcției din Parcul Municipal la sesizarea unei jurnaliste. ISC  a cerut primăriei Bistrița intrarea în legalitate până în 4 decembrie sau îndepărtarea construcției.

Explicație foto: Parcul a rămas fără volieră miercuri dimineața. În dreapta aceeași zonă așa cum arăta marți dimineața

 

Deși primarul Crețu a susținut în ședința de Consiliu Local de marți seara că va contesta decizia ISC pe care juriștii municipalității o consideră eronată și că inspectorii în construcții nu s-au priceput să încadreze construcția, amenajarea a dispărut cu totul a doua zi. Doar pavajele ușor mai decolorate din jur  arătau că în zonă a existat ceva. Crețu a mai spus și că vor încerca să găsească veverițe și dacă nu găsesc  până la termenul- limită îi vor găsi construcției o altă întrebuințare.

Voliera pentru veverițe a fost ridicată în primăvara anului trecut, înaintea campaniei electorale și a costat 21000 de lei la prima strigare. Ulterior la protestele organizațiilor de protecție a animalelor Direcția de Servicii Publice a municipalității a mai construit un fel țarc îngrădit, iar toată suprafața a ajuns  cât a unei garsoniere de 62 de metri pătrați. Cele 6 veverițe au dispărut însă rând pe rând, ultima rezistând singură câteva luni, spre furia iubitorilor de animale care au făcut campanii pentru eliberarea ei.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu