Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Controverse pe un brand: Gabriela Montoiu le reproșează organizatorilor unui eveniment de networking că i-au furat numele unui proiect. Vezi ce spun reprezentanții companiei, specializată în event-uri naționale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizarea unui eveniment de networking & party, o premieră pentru Bistrița, stârnește controverse cu 10 zile înainte de manifestarea propriu-zisă. Evenimentul intitulat Bistrita Business- party &networking își propune să reunească în 15 decembrie la Hotelul Metropolis oameni de afaceri dar și profesioniști din diferite domenii într-un eveniment de socializare, puternic promovat pe rețelele de socializare.

Numele evenimentului, Bistrița Business a stârnit reacția vehementă a Gabrielei Montoiu, cea care a organizat sub acest brand, tot la Hotel Metropolis  din 2013 evenimente anuale de antreprenoriat, la care au participat personalități ale vieții publicii de anvergură națională. Gabriela Montoiu, managerul Agenției Prompt Comunication  susține chiar că organizatorii evenimentului, pe care-i cunoaște au contactat-o, însă doar ca să-i folosească relațiile interpersonale pentru promovarea evenimentului: ”  Bistrita Business este un proiect care a deschis o serie de evenimente la care au participat specialiști din diverse zone profesionale, atat de la nivel local cat si național. Împreuna cu parteneri locali din mediul de afaceri si cu susținerea MASS mediei locale am strâns oameni cu experienta locului din Zona antreprenoriatului. Prin urmare, Conceptul Bistrita Business a debutat si a deschis dialogul antreprenoriatului in anul 2013. Zilele trecute sunt invitata si rugată sa sprijin un eveniment care urmează sa aibă loc in urbea noastră care culmea anunța ca debutează sub numele ,, Bistrita Business … le Multumesc frumos organizatorilor pentru invitatie si le urez succes. Participam cu drag si totodată promovam evenimentul în cercul meu de prieteni (doar acesta a fost motivul principal al invitatiei , sa conving lumea să participe la event) daca exista fair play si eleganta in modul de abordare. Am tot respectul si prețuirea pentru invitați pe care în mare parte ii cunosc” scrie Gabriela Montoiu pe pagina sa de facebook.

Acesta mai spune și că i se pare paradoxal ca tocmai comunicarea este  tema unui eveniment organizat fără a ține cont de istoricul evenimentelor anterioare ” Ma întreb cat de mult stăpânesc știința comunicarii , tema principala a evenimentului, daca la capitolul inspirație sunt in pana de idei. ..Să nu ma înțelegeți greșit! Ma bucur ca Bistrita noastră trezește interes si au loc evenimente. Nu e ușor sa organizezi evenimente indiferent de tema lor-business, entertainment sau social responsibility. Dar nu poti sa aterizezi într-un oras fara sa respecți istoricul unor evenimente care au avut promovare si o participare larga (organizate in aceasi locație, sau am Amnezie? ) sa spui ca debutez cu …o identitate care exista, sa ma suni sa imi ceri detalii despre evenimentele din luna Decembrie si sa iti ofer parerea mea! ” a mai scris Gabriela Montoiu pe pagina de socializare.

 

Replica organizatorilor: N-am dorit să lezăm pe nimeni. Noi organizăm aceste evenimente în mai multe orașe și au aceste nume

Contactat de Bistrița Express Florin Bugnar, managerul Intel Global Consulting, compania organizatoare a evenimentului Bistrița Business- Party&Networking spună că n-a știut că acest nume ar aparține altcuiva și că n-a intenționat să lezeze interesele nimănui. el spune că o cunoaște pe Gabriela Montoiu, că a participat la unul dintre evenimentele organizate de ea la Bistrița și că a sunat-o pentru a o ruga să ajute la promovare:” Deși Gabriela m-a invitat în urmă cu 4 ani la un eveniment, eu n-am mai ținut minte că se numea Bistrița Business. Vă dați seama ca Bistrița Business e o chestie atât de comună încât te gândești că înseamnă business în Bistrița, nu te gândești că e un nume de eveniment. Evenimentul meu nu se numește Bistrița Business. Eu am o serie de evenimente care se numesc X party business. X poate fi înlocuit cu orice, se înlocuiește la fiecare ediție cu altceva. Evenimentele acestea  au început la Cluj. I-am explicat și Gabrielei că așa l-am deschis și la București, cu București Business Networking, așa deschid și la Bistrița. I-am spus : scuză-mă, e fără nicio intenție, vreau să mă revansez față de tine, nu vreau să-ți creez neplăceri, oricum se numeste Bistrița Business Party&Networking. Am crezut că ne-am înțeles și acum mă trezesc cu reacția asta.. Aici a fost o simplă coincidență . Eu sunt șocat că Gabriela a avut această reacție, eu credeam că suntem în relații bune, fără nicio intenție să o lezez în vreun fel. ! Evenimentul meu e strict de networking, e un eveniment clasic: invitații speciali care vin acolo nu sunt speakeri, invitaților li se dă microfonul pentru 30 de secunde-1 minut maxim și efectiv stăm și discutăm, sunt oameni din mai multe domenii , oameni de calitate și să ne cunoaștem. Este un eveniment clasic de networking” a explicat Florin Bugnar.

El spune că a dorit să organizeze și la Bistrița evenimentul mai ales că este originar din oraș și a întâlnit aici oameni foarte interesanți. Printre invitații speciali ai evenimentului se numără artistul Nicolae Maniu, prezent drept unul dintre cei mai bine cotați pictori români, dar și Florin Piersic, conferențiarul doctor Andrei Molnar, Directorul medical de la institutul Inimii din Cluj, emanoil Viciu, fostul manager general de la Teraplast, președintele ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, arhitect Szabolcs Guttman.

Foarte interesant este că marca înregistrată Bistrița Business este deținută din 2016 la OSIM de jurnalistul Alin Bolbos, cel care administrează și ziarul cu același nume. Contactat de Bistrița Express Alin Bolbos spune că ziarul său este partener media al evenimentului din 15 decembrie și că a înțeles că la mijloc a fost o coincidență de nume.

 

Sursă foto: pagina de facebook:  X Party & Networking Bistrita

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu