Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

RAR a închis 7 service-uri auto în Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O campanie care a vizat verificarea  de către Registrul Auto Român a 655 de service-uri auto în toată țara s-a finalizat cu închiderea a cel puțin o treime dintre acestea care nu aveau autorizație de funcționare, anunță un comunicat de presă a instituției. Departamentul de Supraveghere Piață a RAR-ul este cel care a efectuat controlul în perioada 15 octombrie-30 noiembrie. Pe lângă cele peste 200 se service-uri din toată țara cărora le-au închis activitatea inspectorii RAR au suspendat provizoriu activitatea pentru 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Aceștia pot să reia activitatea după 30 de zile dacă se va constata că și-au rezolvat problemele.

În Bistrița-Năsăud inspectorii RAR au depistat 7 service-uri care n-au avut autorizație de funcționare în regulă și le-a sistat activitatea, a informat, la solicitarea Bistrița Express purtătorul de cuvânt al RAR Roxana Dima. Potrivit acesteia niciunui service auto verificat nu i-a fost suspendată pentru 30 de zile. Purtatorul de cuvânt al RAR nu a precizat numele service-urile auto închise de inspectori, deși comunicatul de presă al RAR avertizează posesorii de autovehicule să fie atenți cum își aleg service-ul în care își repară mașina: ””RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate. La acțiunea de control desfășurată de DSP-RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei” precizează comunicatul de presă al RAR.

Grijă mare unde vă reparați mașina

Inspectorii OPC susțin că există numeroase reclamațiile împotriva service-urilor auto, însă în general consumatorii sunt direcționați la RAR, cei care au atribuții și expertiză. Deși inspectorii Protecției Consumatorilor au însoțit echipele formate din RAR și poliție care verificau anii trecuți service-urile, la ultimul controale tematice n-au mai participat, declinându-le acestora competența: ” știu ca anii trecuți veneau liste cu service-uri neautorizate care funcționează și verificam în echipe mixte. Acolo însă unde nu există de la intrare datele firmei, însemne care sa arate ca e vorba de persoane juridice nu putem intra pentru încălcăm proprietatea. Din păcate multe funcționează așa clandestin, în curtea oamenilor” explică Constantin Dragomir, inspector OPC Bistrița-Năsăud. El recomandă consumatorilor să nu riște să-și repare mașinile în asemenea locuri: ” trebuie sa vă uitați bine la intrare: service-urile trebuie sa aibă afișate la vedere numărul autorizației, valabilitatea, societatea care operează. ” spune insectorul OPC

 

sursa foto: newsbv.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu