Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Opoziția a făcut baricadă în Parlament pentru apărarea legilor justiției: ”abuzul PSD e un imens perpetuum mobile”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Astăzi în Camera Deputaților parlamentarii USR și PNL s-au bătut pentru fiecare articol  pe care coaliția majoritară l-au introdus în legile justiției, în mod special în statutul magistraților, iar ședința a ajuns să se prelungească până la ora 23,00, fără a se ajunge totuși la vot final. Au trecut însă la votul pe articole foarte multe propuneri controversate de la PSD-ALDE, unele nediscutate de comisia Iordache. Tensiunea însă a escaladat, iar reacțiile unora dintre ocupanții fotoliilor de parlamentar au depășit limite, altădată de netrecut. Aceasta în condițiile în care opoziția a cerut de la început amânarea dezbaterilor pentru a respecta doliul național.

Practic coaliția majoritară PSD-ALDE, susținută de votul UDMR ar fi dorit să-și treacă în regim de urgență propunerile și a alocat doar 70 de minute pentru dezbaterea a peste 700 de amendamente, ceea ce a stârnit nemulțumirea opoziției. După ce li s-a tăiat microfonul aproape la fiecare intervenție pe modificarea statutului magistratului sau li s-a refuzat dreptul de a mai lua cuvântul, un parlamentar USR, Stelian Ion a adus o portavoce pentru a-și anunța propunerile de modificări, aproape 600 doar de la acest partid.  Mai mult deputații USR și-au luat în mână pancarte pe care stătea scris ”hoții” și s-au postat zeci de minute chiar lângă microfonul de la care luau cuvântul reprezentanții grupurilor parlamentare, în semn de protest că puterea nu vrea să dezbată.

Ne întrebăm până unde puteţi merge cu această distructivitate la care sunteţi dispuşi doar pentru a-l apăra pe dl. Dragnea de răspunderea în faţa Justiţiei” a sunat întrebarea deputatului PNL Raluca Turcan a cărui discurs a fost și le întrerupt de deputatul PSD Gabriel Vlase, înlocuitorul lui Liviu Dragnea la conducerea ședinței.

“Sunteţi nişte hoţi… Care este urgenţa?! Să vă scăpaţi hoţii?! Nu va ajunge cât aţi furat destul?! Sunteţi nişte hoţi. Veţi deveni complici la hoţie şi veţi plăti pentru asta.” le-a spus celor de la PSD de la microfon Cosette Chichirău, deputatul USR care a avut ulterior o altercație verbală cu senatorul Șerban Nicolae, cel care i-a aruncat cuvinte de un grobianism greu de reprodus după ce aceasta l-a luat la întrebări, înfuriată că acesta huiduia vorbitorii opoziției.

”A avut un comportament suburban, ar trebui sancționat imediat de PSD acest om…Mă întrebam dacă astăzi nu cumva a fost bătălie a celor 7 ani de acasă împotriva celor care le e frică de cei 7 ani de pușcărie” a reacționat Raluca Turcan într-o conferință de presă a PNL de la ora23,00 când s-au încheiat lucrările de azi ale Camerei Deputaților.

Cristina Iurișniți: ”Azi le-am încetinit măcar procedurile”

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a postat pe facebook , în timpul bătăliei pe statutul magistraților, filmul evenimentelor din Parlament: ” USR a fost buturuga mica…desi nu am răsturnat carul PSD- Dragnea i-am obligat să încetinească si să respecte macar partial regulamentele si procedurile! Daca pe juristul nostru Stelian l-ati vazut cu portavocea este pentru ca nu a fost lasat sa sustina amendamentele USR in Plen pe legile justitiei , statutul magistratilor si legea ANI!” . După ce presa a dezvăluit că în timp ce deputații dezbăteau pe articole legile justiței, Senatul, camera unde ar fi trebuit să ajungă proiectul scria că acesta este deja adoptat de Camera Deputaților Cristina Iurișniți a notat revoltată: ”Pe site-ul Senatului legea statutului magistratilor apare deja adoptata!
Abuzul PSD-Dragnea e un imens perpetuum mobile! I-am demascat si am aratat ca suntem vigilenti aratandu-va clar abuzurile si atacul asupra statului de drept!”.

După 13 ore ședința Camerei Deputaților a fost suspendată în jurul orelor 23,00  fără a se putea da un vot final, în lipsa de cvorum. Votul final s-ar putea da marțea viitoare, Senatul fiind cameră decizională.

Președintele USR, Dan Barna a declarat imediat după suspendarea ședinței în fața parlamentului unde aștepta o mare mulțime de protestatari că ordonanța 13 a fost de fapt tăiată pe bucăți și apare în acest pachet de legi ”este inadmisibil să auzim azi în Parlamentul României că ni se spune de către putere: nu mai suportăm să vă auzim. Si asta se întâmplă în principalul for al dezbaterii ” a mai spus  Dan Barna.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu