Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mașina de vot din Consiliul Local a dat azi rateuri: Bistrița n-a aprobat documentația pentru noua licitație de salubritate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Convocați astăzi în ședință extraordinară pentru a vota studiul de fundamentare pentru salubritate și noua documentație de atribuire a serviciului de salubritate județean, Consiliul Local Bistrița n-a reușit să întrunească voturile necesare aprobării. Consilierii opoziției nu s-au lăsat convinși că reprezentantul Bistriței în AGA de la ADI Deșeuri, managerul orașului, George Avram poate merge cu mandatul propus de Ovidiu Crețu să negocieze înjumătățirea tarifelor propuse pentru orașe de autorii studiului și să aibă și succes cu un singur vot contra a zeci de voturi și nici că studiul are cele mai favorabile soluții.

Studiul care va sta la baza organizării licitației de atribuire a operatorului de salubritate județean a ajuns la consilierii locali bistrițeni cu mare întârziere și a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, împreună cu documentația, motiv de nemulțumire pentru aleși, dar și pentru primar.

George Avram n-are mandat din partea Bistriței

În timp ce primarul a propus totuși ca George Avram să primească mandat și să voteze favorabil în AGA doar dacă adunarea generală va accepta micșorarea tarifului pentru urban de la 15,35 lei  de persoană la 10,22 lei/persoană, adică maximum de două ori mai mult față de cât e prevăzut pentru zona rurală şi maxim  27,68 lei/gospodărie, ca tarif maximal, față de 45.04 lei/gospodărie, cât propune documentația transmisă de Consiliul Județean. Consilierii opoziției i-au reproșat lipsa fundamentării tarifelor propuse și au avansat alte cifre mai mici, însă propunerea opoziției n-a trecut la vot. În cele din urmă n-a trecut întreg proiectul, în condițiile în care consilierul ALDE, fostul primar Vasile Moldovan s-a abținut. Pentru că Bistrița nu a încredințat niciun mandat reprezentantului său în AGA ADI Deșeuri acesta nu va vota în ședința de marți, 12 decembrie.  Rezultatul votului de astăzi  l-a nemulțumit pe primarul Ovidiu Crețu care a răbufnit după ședință: ” S-a vazut ce-a mai funcționat azi coaliția cu ALDE”.

Trebuie spus însă că șansele reprezentantului Bistriței de a influența decizia acționarilor este nesemnificativă, atâta vreme cât municipiul are un singur vot, la fel ca orice comună

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu