Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

E liber la proteste în Bistrița până la sfârșitul anului: s-a obținut autorizație pentru fiecare zi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizatorii mitingurilor împotriva modificării legilor justiției au obținut astăzi autorizație de la Primăria Bistrița pentru proteste pe parcursul unui  calendar care începe din 10 decembrie și se va prelungi până în ultima zi a anului. Bistrițeanul care a obținut autorizația de miting prelungit în numele protestatarilor, Gabriel Ionuț Pop nu este la primul miting autorizat în municipiu. El este cel care în urmă cu două săptămâni și-a asumat responsabilitatea pentru organizarea unui protest similar, care a inclus un marș la care au participat 200- 300 de oameni.

Potrivit documentului  semnat de primarul Ovidiu Crețu autorizația pentru miting este valabilă între orele 18-20, în fața Prefecturii, după care protestatarilor li s-a permis să mărșăluiască pe un traseu către Primăria Bistrița prin strada Dornei și înapoi către Piața Petru Rareș pe Pietonalul Liviu Rebreanu, însă numai pe trotuar. Numărul participanților este estimat la 100 de persoane de către cei care au emis autorizația, o comisie organizată la nivelul Primăriei Bistrița. Gabriel Pop spune că inițial au existat obiecții legate de zona mitingului, sugerându-i-se un alt amplasament decât cel puternic luminat de sărbători, însă în cele din urmă i s-a acordat autorizația cerută.

Miting mare duminica 10 decembrie

Mutilarea la foc automat a legilor justiție din ultimele zile din Parlament și consecințele grave care le generează asupra societății românești au fost imboldul, spune Gabriel Pop, pentru acest calendar de proteste multiple la Bistrița. Duminică 10 decembrie bistrițenii sunt așteptați la primul miting și marș pe măsura evenimentelor fără precedent din Parlamentul României. Apoi trei zile, în 11, 12 și 13 decembrie  protestele se vor muta la statuia lui Andrei Mureșanu, iar în zilele de doliu național de 14, 15 și 16 decembrie manifestanții sunt așteptați să comemoreze în tăcere la statuia Eroilor moartea regelui Mihai.

În 17 decembrie vor fi reluate protestele în Piața Petru Rareș cu un amplu miting, anunță Gabriel Ionuț Pop.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu