Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Faceți loc pentru autobuze! Primăria Bistrița vrea benzi dedicate transportului de călători

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cel puțin două tronsoane de circulație  din Bistrița ar avea nevoie de benzi alocate exclusiv  transportului urban de călători, relevă documentația folosită pentru dezbaterea proiectului de atribuire a contractului de gestiune a transportului public local de persoane.  Studiul de trafic care stă la baza documentației în baza căreia s-a făcut la sfârșitul săptămânii trecute dezbaterea publică arată că traficul devine infernal în cel puțin două tronsoane între orele 7,00 și 8,00 și datorită densității mari de vehicule de transport în comun de călători, ceea ce reclamă bandă separată pentru acestea.

Care sunt cele mai circulate tronsoane de catre autobuze

Cea mai mare încărcare o are zona Intersecţia  Garii cu Bulevardul Decebal şi Str. Gării cu Independenţei, unde în sezonul de vârf circulă în jur de 45 de autobuze de călători pe oră. Foarte mult ținând cont că artera e oricum sufocată de traficul de vehicule a bistrițenilor care se grăbesc spre locurile de muncă. Pe ansamblu, pe întreg tronsonul Sens Giratoriu (Intersecţia B-dul. Independenţei – Str. Gh. Șincai – Str.Gării) – Str.Gării – Intersecţia Str. Gării cu Str. Rodnei valoarea maximă a încărcării cu vehicule de transport în comun este de 97 vehicule/oră atinsă tot în intervalul orar 7,00-8,00.

A doua arteră supraîncărcată inclusiv pentru autobuze este Sensul Giratoriu B-dul Decebal, Str. Crinilor, Str. Andrei Mureşanu, Ioan Slavici – Sens Giratoriu (Intersecţia Str. 1 Decembrie, B-dul Gen. Gr. Bălan, Calea Moldovei, Str. Năsăudului) care atinge valoarea maximă de 30 vehicule de transport urban de călători /oră în intervalul orar 07-08.

Ținând cont de datele din studiu de trafic responsabilii serviciului de transport a municipalității propun realizarea a cel puțin două benzi de circulație dedicate transportului urban și intrajudețean de călători pe două tronsoane de drum: Sens Giratoriu (Intersecţia B-dul Decebal, Str. Crinilor, Str. Andrei Mureşanu, Ioan Slavici) – Sens Giratoriu (In­tersecţia Str. 1 Decembrie, Str. Avram Iancu, Calea Moldovei, Str. Năsăudului) şi respectiv Sens Giratoriu (Intersecţia B-dul. Indepen­denţei – Str. Teilor – Str.Gării) – Str.Gării – Intersecţia Str. Gării cu Str. Rodnei. Practic firmei care va obține contractul de gestiune a transportului de călători în Bistrița pe următorii ani  i se promit alte condiții de trafic pentru autobuze. Data la care se vor realiza noile benzi exclusive este însă neclară. Șeful serviciului de transport  a municipalității, Vasile Țâțan spune că va mai dura ceva: ” proiectul acesta cu benzile pe Andrei Muresanu, Gării, este prevăzut la reabilitarea acestor  străzilor. Direcția tehnică se ocupă, dar este legat și de proiectele cu finanțare europeană, inclusiv de cel cu ”linia verde” și transportul intermodal.

Directorul Direcției Integrarea Europeană a municipalității, Liliana Coceșiu spune și ea că va mai dura totuși pentru că tronsoanele separate se vor putea face doar odată cu reconfigurarea pe care o va aduce proiectul de transport intermodal și linia verde, iar pentru acesta din urmă implementarea se va face cel mai repede în 2020:””Și aceste linii separate merg împreună cu linia verde și cu  transportul intermodal, sunt pe axa 4 pentru municipiile reședință de județ” a explicat Liliana Coceșiu.

Concesiune pe 6 ani la pachet cu operarea autobuzelor electrice

Deocamdată proiectul de hotărăre pentru noul contract de gestiune a tranportului urban de calători a Bistriței se află la Direcția de Servcii Publice de unde va ajunge pe masa consilierilor locali în luna decembrie. Viitorul operator va avea contract pe 6 ani, susține Vasile Țâțan. Cel puțin acesta este proiectul, însă totul depinde de voința consilierilor. Legislația este însă neclară: Un regulament al Consiliului European cere perioada maximă de delegare de 10 ani,  legea românească, nepusă însă în acord cu documentele UE spune maxim 6. Noul operator va primi în operare și viitoarea linei verde: adică autobuzele electrice, noul depou și stațiile de încărcare.

 

Sursa foto: Adevarul.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu