Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentarii opoziției reduși la tăcere printr-un regulament care amputează dezbaterea. Vezi cum au reacționat parlamentarii bistrițeni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Modificarea intempestivă a Regulamentului Camerei Deputaților, adoptată miercuri dimineață de majoritatea PSD-ALDE și sprijinul UDMR, după ce inițial a fost respinsă în comisii a stârnit un adevărat val de furie printre parlamentarii opoziției care au încercat să  blocheze adoptarea prin orice mijloc. Deputații  PNL-USR și PMP au reclamat că timpul limitat de dezbatere impus de noile prevederi sunt menite să le închidă gura și să asigure adoptarea la viteză maximă a unor proiecte controversate și-i împiedică să-și susțină propriile amendamente.

De la proteste cu banda adezivă pe gură, semn al disprețului majorității pentru dezbatere în forul care este unul al dezbaterii prin excelență până la sustragerea microfonului în momentul în care un parlamentar de la PSD chema nominal parlamentarii la vot, sau afișarea cu pancarte, folosirea fluierelor în plen până la sustragerea microfonului în momentul în care un parlamentar de la PSD chema nominal parlamentarii la vot, opoziția a uzat de orice mijloc de protest. Inutil însă, amendamentul la regulament a fost adoptat, după care a fost publicat în câteva minute în Monitorul Oficial, moment din care s-a început discuția pe noul pachet al legilor justiției, care a mers ca pe roate datorită noilor prevederi.

PMP a strigat jos cenzura

Deputații PMP printre care și bistrițeanul Ionuț Simionca au afișat pancarte la tribună pe care scria și Jos Cenzura!” si “Parlamentul nu e mosia lui Dragnea”, în timp ce Robert Turcescu le atrăgea atenția de la microfon celorlalți parlamentari că nu pot ceda: “Nu votati ca oile lui Daea! Veti vedea ca este un pericol major pentru dezbaterea parlamentara”, a spus Turcescu de la tribuna, flancat de Ionuț Simionca și alți patru deputați. De altfel grupul PMP a anunțat că nu va rămâne în sala de plen la dezbaterea legilor justiției.

Simionca a avut și o reacție la microfonul Camerei Deputaților în care le-a reproșat celor de la putere că prin noile modificări ale regulamentului nu bagă pumnul în gură opoziției, ci tuturor românilor: ”Dumneavoastră, astăzi, nu ați închis gura opoziției, AȚI ÎNCHIS GURA ROMÂNILOR! Și puteți să comentați pe fundal ce doriți. Eu v-am ascultat pe fiecare, n-am zis nimic niciunuia dintre dumneavoastră, dar gândiți-vă că noi îi reprezentăm pe cei de acasă. Dacă noi nu ne respectăm aici, cum vreți să fim respectați? Toți dintre dumneavoastră mergeți în teritoriu. Câți dintre dumneavoastră sunteți mândri că sunteți parlamentari? Asta vreau să știu… Câți dintre dumneavoastră? Eu v-aș spune SĂ VĂ FIE RUȘINE, dar am câțiva dintre dumneavoastră, cei din majoritate, pe care îi cunosc și știu că sunt oameni de caracter și n-au ce face.
Bravo, opoziția! Continuați așa” le-a mai spus Simionca parlamentarilor de opoziție.

Cristina Iurișniți: ” e un atac la democrație”

Deputatul Cristina Iurișniți a avertizat încă de la debutul zilei pe  facebook: ”Azi va fi un nou atac la democratia fragilizata zilnic cu buna stiință de cînd PSD e la guvernare! E vorba de modificarea regulamentului Camerei Deputatilor, în folosul celor care cu o mâna dau și iau cu 10, pentru ca e în interesul lor de grup! Nimic nu funcționează cum e firesc într-o democratie, nimic nu se dezbate, totul e la gramadă, asa cum isi doreste Coalitia astazi!”. După ce au trecut alte două legi din pachetul justiției, deputatul USR, carea a postat live inclusiv filmări din plen a notat:”Sistemul electronic de vot nu mai functioneaza! Iata unde sunt banii publici!
PSD voteaza pentru politizarea legilor justitiei ! Inca suntem in Plen si sustinem prin amendamente independenta procurorilor si judecatorilor! Ei nu pot fi la cheremul lui vreunui Tudorel Toader sau a lui Ciordache! Ei raspund doar in fata Consiliului Superior al Magistraturii!”.

Deși n-a postat nimic pe facebook despre ședința de astăzi și amputarea regulamentului deputatul PNL Robert Sighiartău a putut fi văzut pe filmările din plen în primele rânduri protestând când modificările la regulament erau citite în plen

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu