Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai bine de trei ore traficul feroviar a fost blocat între Bistrița și Suceava. Trenurile Iași -Timișoara afectate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aluviunile căzute în această seară de pe versanți între Ilva Mică și Vatra Dornei au blocat calea ferată pe circa 50 de metri. Și a fost nevoie de aproape 4 ore și mai multe echipe de intervenții pentru ca în jurul orelor 21,00 să poate fi degajată calea ferată. Mai multe trenuri printre care 1765 Iași-Timșoara , 5703  Suceava-Ilva Mică  au rămas blocate pe tronson, în timp ce alte două 5711 și 5712 au fost anulate a anunțat un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Centrul Național Infotrafic a anunțat în jurul orelor 18,00. ”Pasagerii mai multor trenuri care făceau legătura între Moldova și Transilvania Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar pe secţia de cale ferată 501 Vatra Dornei – Ilva Mică este oprit la kilometrul feroviar 46+700 de metri, între localităţile Larion şi Grădiniţa, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Măsura a fost luată de autorităţi după ce mai multe aluviuni au ajuns pe calea ferată, ca urmare a precipitaţiilor abundente” .

Comitetul județean pentru Situații de Urgență a anunțat că monitorizează situația din teren în zonele de risc, în condițiile în care încălzirea bruscă a vremii a crescut riscul de precipitații.

Zona între Ilva Mică și Dorna este una în care căderile de aluviuni sau prăbușirea de copaci determina frecvent întârzieri în mersul trenurilor sau chiar blocarea acestora.

 

Foto: hotnews.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu