Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Zeci de deținuți au beneficiat la Bistrița de recursul compensatoriu. Au fost și condamnați pentru infracțiuni grave

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un condamnat pentru omor, un altul pentru viol, alți câțiva pentru alte  infracțiuni cu violență au beneficiat și în Penitenciarul Bistrița de clemența oferită de legea adoptată de parlamentari în iulie anul acesta, așa numita lege a recursului compensator. Cu totul sunt 78 de deținuți din octombrie și până acum, a precizat la solicitarea Bistrița Express purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, Cosmin Părăuan. Lista infracțiunilor  pentru care au ajuns în Penitenciar nu se limitează însă doar la fapte de mare violență: sunt pe lista eliberaților și condamnați pentru înșelăciune, pentru conducere fără permis și în stare de ebrietate, pentru trafic de persoane, furturi, toată gama de infracțiuni.

Dacă ar fi să raportăm la efectivul de acum de deținuți de la Penitenciarul Bistrița, de 410 ar fi cam a cincea parte. Nu e foarte clar câți dintre cei eliberați pentru condiții proaste de detenție au recidivat deja în cele două luni. În statistici e doar unul singur, un fost deținut eliberat pe recurs compensatoriu, dar revenit în Penitenciarul Bistrița pentru că a fost condamnat între timp într-un alt dosar pe care-l avea pe rol. ”Pentru cei aflați în arest preventiv trebuie să întrebați la Poliție” ne recomandă subcomisarul Părăuan.

Sindicaliștii din Penitenciare susțin că legea a fost excesiv de generoasă

La nivel național generozitatea aleșilor ar fi eliberat în jur de 3130 de deținuți potrivit Federației Naționale a Sindicatelor din penitenciare. O stire  DIGi 24 vorbeste despre reîntoarcerea în sistemul de recluziune a aproape unei treimi dintre cei eliberați. Liderul Federației Sindicatelor din Penitenciare, Sorin Dumitrașcu consideră că legea nu trebuia să aibă această formă și să elibereze fără discriminare inclusiv deținuți pentru fapte de mare violență ” România era oricum pe un trend descendent când a fost aprobată  eram deja pe o pantă descendență ca efective. .. Dacă acum eram la minimul istoric în Penitenciare de ce  a trebuit să se dea o lege prin care să-i elibereze nediscriminatoriu și pe criminali, și pe violatori și pe tâlhari pe motiv că penitenciarele sunt supraaglomerate,  atunci  mă întreb de ce n-au făcut-o acum 10 ani când numărul acestora era cu 10000 mai mare” a apreciat liderul sindical pentru Digi 24.

 

 

Sursă foto:Cuget Liber

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Puneti-va lacat sub fusta la neveste, aveti grija la potofel,sunati-va copii sa vina la ora 7 seara acasa, cumparati-va cate un caine la fiecare casa etc .

Lasă un comentariu