Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

România în zodia mineradei politice: Vezi de ce compară un profesor de drept situația din Parlament cu puciul care a instaurat comunismul în 1917

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesorul de drept constituțional, Ion Statomir susține într-o intervenție  la DIGI 24 că nimeni nu i-a mandatat pe cei din Coaliția PSD-ALDE să brutalizeze legile justiției și că vor urma consecințe dezastroase pentru cetățeni, dacă legile vor intra în vigoare : ” Când se va ajunge în situația ca cetățenii României să fie violați, brutalizați, agresați  pe străzile României  domnii Nicolicea, Serban Nicolae și Iordache vor da din umeri și vor spune că nu aceasta a fost intenția lor”. Profesorul Statonir spune că s-a ajuns ca Parlamentul României controlat de actuala coaliție să devină o supraputere care să le abuzeze și chiar să le distrugă pe celelalte: Parlamentul României este într-un fel  cea mai puternică instituție, pentru că are această capacitatea de a brutaliza și de a agresa celelalte puteri. Uitați-vă la relația dintre puterea legislativă și puterea judecătorească. Puterea judecătorească este de fapt redusă la paralizie de Parlament. Iar Parlamentul are posibilitatea să nu uităm , de a-l pune sub acuzare pe președinte sau de a-l suspenda.  Așa că oricine ia sub control Parlamentul, într-o manieră care-mi amintește de puciul leninist din 1917, face ce vrea”

” Parlamentul face invocand un pretext alinierea la directivele europene, însă este un simplu pretext pentru că de fapt își urmăresc propriul interes. În momentul în care cetățenii vor ajunge să se confrunte cu realitatea privilegiilor fără măsură a propriilor aleși sau cu realitatea propriei nesiguranțe pe stradă vor ajunge să se întrebe ei unde au fost când s-a întâmplat asta. Nu au de cât să se uite la televizor și să vadă ce fac aleșii lor: am auzit că au ajuns să se voteze pe bandă rulantă amendamente cu timp de dezbatere de 40 de secunde. Aceasta e o jignire, echivalează cu o mineriadă politică și la acest tip de abordare e de mirare că USR reacționează altfel”

Numai într-o țară din lumea a 3-a se poate întâmpla ce se întâmplă acum în România. Cum pot fi opriți

Profesorul Statomir a mai spus la Digi 24 că tot ceea ce se întâmplă demonstrează că Parlamentul nu mai apără Constituția:” Este grav pentru că aceste modificări împietează capacitatea de a mai desfășura o investigație corectă sau de a desfășura un proces corect. Faptul că se pun piedici de exemplu înregistrărilor ambientale, așa cum arată procurorul șef de la DIICOT care a observat că    în cazul grupurilor infracționale care se bazează pe proxenetism sau trafic de droguri nu poți face investigații care să se bazeze pe întrebări de genul: ” Sunteti proxenet? A, nu, sunt profesor sau ”sunteti traficant de droguri?” A, nu, sunt gânditor politic. Așa ceva nu se face. Numai într-o țară de lumea a treia se poate întâmpla așa ceva” a exemplificat Statomir: ”Este ceva atât de grav și de amplu chiar, e un atac direct la garanțiile Constituției. Se vede că Parlamentul nu mai apără Constituția. E bine să ne ocupăm de drepturile celor inculpați, dar de victime cine se ocupă?” se întreabă profesorul de drept constituțional.

Întrebat de Digi 24 dacă poate fi oprit tăvălugul împotriva justiției sau e de neoprit, profesorul Statomir a replicat:

N-am spus că e de neoprit ce se întâmplă. Cetățenii au mai avut de a face cu oameni de neoprit cum e Ceaușescu și l-au oprit. Dacă presa, dacă toți oamenii din această țară, care este încă liberă, se vor opune acestor lucruri, se va opri. Ei pot face foarte multe lucruri. Dar dacă această țară intră într-o într-o paralizie deliberată și nu vrea să mai aibă nimic de-a face cu acești oameni, atunci acești domni și doamne vor înțelege că nu pot să o călărească cu totul ”

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu