Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O victorie după 400 de amendamente la buget trântite de majoritate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca (PMP) anunță pe facebook că a obținut alături de partidul său acceptarea de către ministrul Bodog a unui amendament făcut la bugetul pentru sănătate: achiziția în 2018 a 100 de ambulanţe noi. ”Ca rezultat al discuţiilor pe care PMP le-a avut cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, cu privire la bugetul pe 2018, am reuşit să obţinem de la acesta promisiunea că ministerul pe care îl conduce va achiziţiona anul viitor 100 de ambulanţe. Este mult, este puţin? scrie Simionca pe facebook. Parlamentarul PMP a explicat și că e singura concesie pe care coaliția de guvernare a făcut-o opoziției la dezbaterea bugetului, în condițiile în care nici USR-ului și nici PNL-ului nu i-ar fi fost acceptat niciun amendament la buget:”

Deși o consideră o mini-victorie deputatul PMP atrage atenția că PSD a promis prin programul de guvernare câte o ambulanță pentru fiecare localitate din România, iar solicitarea inițială a PMP a fost de 1250 de ambulanțe. Simionca atrage atenția însă că lipsa ambulanțelor poate costa vieți și amintește de un caz dramatic din Bistrița-Năsăud : ”Este foarte puţin dacă ne gândim că PSD a promis în programul de guvernare câte o ambulanţă pentru fiecare localitate din România, iar noi, cei de la PMP, am cerut ca jumătate dintre acestea, adică 1250 de ambulanţe, să fie cumpărate în 2018.
Dacă mă gândesc că primarul PSD al comunei Şieu din judeţul Bistriţa Năsăud şi-a pierdut anul trecut viaţa din cauză că ambulanţa nu a ajuns la timp pentru a-l transfera într-o unitate sanitară în care poate că ar fi putut primi o mână de ajutor, apreciez că efortul PMP privind formularea a peste 3000 de amendamente la buget a meritat.
Şi dacă cele 100 de ambulanţe pe care PMP le-a obţinut prin negociere cu ministrul Bodog vor reuşi să salveze o singură viaţă, am mulţumirea că ne-am făcut datoria faţă de România şi faţă de români.”

Ionuț Simionca a depus 400 de amendamente la bugetul pe 2018, după ce a strâns sugestii din tot județul, însă toate i-au fost respinse, la pachet cu cele 3000 ale Partidului Mișcarea Populară de coaliția aflată la guvernare și care a trecut bugetul prin comisiile parlamentare la foc automat

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta în

    Am mai spus-o si o repet din nou. Acest OM merita din plin statutul de DEPUTAT. Politruci, aveti ce invata de la un ales lipsit de aroganta si foarte activ si muncitor. Va multumesc d-le DEPUTAT ce faceti pt. noi. SARBATORI FERICITE !

Lasă un comentariu