Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei bistrițeni se află pe lista judecătorilor numiți ieri de președintele Klaus Iohannis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pe lista celor 71 de judecători numiți ieri  în funcție prin decrete prezidențiale de președintele Klaus Iohannis se numără și trei bistrițeni. Este vorba de candidații admiși în  magistratură după  examenele desfășurate în perioada iulie -octombrie anul acesta: avocații Marius Nicolae Buhai și Mihai Mureș Filipoaia, respectiv fosta grefieră Cristina Ionela Bulea.

Toți cei trei noi magistrați bistrițeni au fost numiți pe posturi de judecători  la judecătorii orășenești din afara județului Bistrița-Năsăud. Avocatul Marius-Nicolae Buhai este de ieri judecător la Judecătoria Vişeul de Sus, în timp ce ceilalți doi vor profesa în județul Botoșani: Cristina Ionela Bulea a fost numită judecător la Dorohoi, în timp ce Mihai Mureș Filipoaia este judecător la Judecătoria Dărăbani, un oraș cu 12000 de locuitori.  Judecătoria de la Dărăbani, cel mai nordic oraș al României a fost în pericol de a fi desființată în 2013, când un proiect de lege inițiat de ministrul justiției o trecuse pe lista de  desființare a 30 de judecătorii din toată țara. Judecătoria din Dărăbani a scăpat doar pentru că proiectul de lege a fost respins la vot în Parlament.

Avocat timp de 15 ani în Bistriț,a Mihai Mureș Filipoaia a explicat reporterului Bistrița Express în urmă cu două luni după admiterea în magistratură că a părăsit avocatura pentru că și-a dorit să facă un nou pas în carieră și să fructifice ca magistrat experiența acumulată și că nu consideră un impediment repartiția ca judecător oriunde în România.

 

Explicatie foto: Judecătoria din Dărăbani cat pe ce sa fie desființată în 2013 (Sursa foto: Botosani News)

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu