Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți a întocmit un top 10 al aberațiilor din educație pe 2017.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Membru al Comisiei de învățământ al Camerei Deputaților parlamentarul USR Cristina Iurișniți a publicat un top al aberațiilor făcute într-un singur an de ministrul educației Liviu Pop, un adevărat campion al gafelor. pe pagina sa de facebook . ”Devenit  ministru al Educatiei dupa mascarada PSD contra PSD care a dus la caderea guvernului Grindeanu, Liviu Pop isi începe mandatul cu minciuni, erori gramaticale impardonabile unui ministru al Educatiei, dar și de logică, sau incoerență a discursului! Viziunea si strategiile răspund flagrant unor obiective politice imediate, și rareori unor obiective legate de creșterea calitatii actului educativ sau de nevoile actuale ale învățământului românesc.  Din păcate se continua cu improvizația, ignorarea priorităților și lipsa dezvoltării competențelor tinerilor și profesorilor din sistem  pentru a face față realmente unei societăți tot mai competitive și globalizante !” notează deputatul USR care enumeră topul gafelor publice ale ministrului. Prima e celebra frază cu ce înțelege Pop prin gratuitatea educației:”„Educaţia e gratuită conform  Constituţiei. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate,  părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plăteşte nimic”! ( Gratuitatea sistemului de educatie este consacrată în Constitutie la art. 32, fiind un drept al cetățenilor garantat de către stat)” completează Cristina Iurișniți.

Urmează pe locul 2 demiterea a 13 inspectori scolari generali  pe criterii politice ( acestia fuseseră initial numiti  în functii pe baza concursului) și 3. recomandarea inistrului la începutul anului  scolar : ”Părintii  să nu îsi trimită copiii în  scolile nesigure! Ministrul insa in loc  sa se preocupe de infrastructura deficitara cheltuia inutil peste 300 de mii de euro din banii publici!  Pentru ce ??

Inventarul greșelilor de pomină a lui Liviu Pop continuă pe poziția a 4-a cu tiparirea manualului de sport pentru clasa a V-a in premiera nationala! ”Urmeaza inca 40 de manuale de pregatire sportiva: patinaj, tenis de masa, ski fond, natatie, etc. Domnule ministru, copiii nostri trebuie sa faca sport nu sa invete despre sport! Au nevoie de miscare si puterea exemplului, nu sa stea cu nasul in carti despre sport! ” îi transmite Cristina Iurișniți.

A cincea aberație este considerată tipărirea manualului  universal ”care a inlocuit 3 luni manualele netarite la timp,  denumit impropriu “compendiu” tot la clasa a V-a si tot in premiera natională”, pentru ca a 6-a gafă să fie considerată legea Editurii unice de stat si a  manualului unic! : ” Înfiintarea abuziva a  editurii unice  “Editura didactica si pedagogica”  precum si asumarea proiectului  manualului unic de baza,  contravine cu principiile  democratice europene, distrugand  concurenta  pe piata manualelor scolare , dar  si  varietatea si calitatea acestora. Monopolul editorial e de fapt monopolul pe informatie care ne intoarce in negura timpurilor, la vechile  practici comunistoide

Interzicerea manualelor auxiliare la clasă este aberația cu numărul 7 din lista scrisă de deputatul USR: ”printr-un Ordin de ministru au fost interzise toate manualele si culegerile  facultative pe care le foloseau cadrele didactice pentru aprofundare. Dupa publicarea celebrei liste, indelung asteptata,  matematica a ramas  singura disciplina  vaduvita de culegeri si alte auxiliare aprobate!”. Pe locul 8 e trecut bugetul rușinos de mic: ”Bugetul Ministerului Educatiei Nationale pentru anul 2018 este cele mai mic din ultimii 27 de ani – subfinantarea acestuia mentinându-se  la un rusinos procent de aproximativ 3% din PIB,  sub nivelul Bulgariei.  355 RON/ an, atât  valoreaza educatia unui elev pentru PSD-ALDE!” notează deputatul Iurișniți.

Pe locul 9 este trecut faptul că li s-a permis unui număr foarte mare de profesori nepregătiți să predea la clasă: ”un nou val de profesori slab pregătiti au ajuns în 2017  la catedra, mai exact 6.876   de cadre didactice care au obtinut  nota 5 sau 6 la examenul de titularizare au ajuns să predea în sistemul public , iar perpetuarea abandonului școlar întregește lista culpelor lui Liviu Pop: ”Perpetuarea abandonului  scolar : 102.011 de elevi au dispărut din sistemul educaţional în 2017, conform analizelor efectuate de Ministerul Educatiei Nationale. S-a constatat  că: “în anul şcolar 2016 — 2017 au fost înscrisi 2.993.405 de elevi.  Ştim doar că 13.471 de elevi au abandonat şcoala, 8.096 de elevi s-au retras, 22.086 de elevi au plecat în străinătate, 13.181 de elevi au fost exmatriculaţi, 21.489 de elevi nu s-au mai prezentat la şcoală, iar 437 de elevi au decedat.” 

Cireașa de pe tort: schimbarea structurii Bacalaureatului/

 ”Schimbarea structurii examenului de Bacalaureat – competenţele ligvistice şi digitale vor fi susţinute în iarnă, în perioada 12-22 februarie desi programa nu poate fi parcursa integral iar situatia scolara nu este  incheiata! Pentru a incheia intr-o nota ironica, sa-i uram ministrului Liviu Pop sa nu-si mai bata capul cu vorbele, cu erorile si greselile in care se impiedica de vreme ce are ” faptele” la purtator dupa cum afirma! 

Atata timp cat un ministru al Educatiei se adreseaza unor viitori absolventi dovedind ca nu stapaneste logica discursului si simplele operatii aritmetice  proiectandu-i acum 17 -18 pentru a-si exprima opiniile despre cum arata cladirea in prima lor zi de  scoala,  nu avem cum sa mai credem in dictonul ” speranta moare ultima” ! Pentru ministrul Liviu “Genunche” Pop „fiecare copil merită un viitor mai bun decât cel prezent”.

Lista aberatiilor din Educatie în anul de grație 2017 depășește cu mult top 10! ”adaugă deputatul-profesor.

Doar bătăliile bunului simț mai pot fi câștigate în 2018

Deputatul USR concluzionează că în fața unor asemenea decizii aberante și gafe impardonabile, doar micile bătălii pot fi câștigate în 2018. ”Provocarea anului 2018 va fi cea a micilor batalii ale bunului simt care ar putea fi castigate in lupta cu absurdul,  incompetenta si  deciziile  exclusiv politice!”

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu