Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bugetul pe 2018 a fost promulgat, însă președintele l-a criticat dur

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în prima zi lucrătoare a anului Bugetul pe 2018, însă a făcut-o cu mari rezerve și a apreciat că acesta nu este construit pe estimări și calcule credibile. Întocmit pe repede înainte și votat în regim fulger de Parlament în ultimele zile de activitate din 2017, printre dezbaterile controversate la legile justiției, Bugetul pe 2018 are mari întarzieri față de perioada prevăzută de lege și care este în mod normal luna octombrie-noiembrie

Dintre vulnerabilitățile bazate pe erori de calcule președintele exemplifică cu proiecția de creștere a încasărilor din TVA-ului cu 16 % în condițiile în care și în 2017 creșterea încasărilor din TVA s-a dovedit exagerat de optimistă. Mult exagerate sunt apreciate și ca fiind și impactul noilor măsuri fiscale, inclusiv Split TVA-ul care deși se va aplica doar în variantă restrânsă este creditată că va aduce venituri aproape duble față de forma inițială a măsurii.

”Bugetul pentru anul 2018 este bazat pe o serie de modificări fiscale, adoptate abia către sfârșitul anului 2017, în încercarea coaliției PSD-ALDE de a se încadra în programul de guvernare: unificarea sistemului de contribuții sociale la nivelul angajatului, dar și reducerea consistentă a impozitului pe venit, de la 16% la 10%, măsură de relaxare fiscală prin care românii anticipează creșterea veniturilor lor, într-un climat de stabilitate și predictibilitate.
Președintele Klaus Iohannis consideră că actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE are obligația de a răspunde așteptărilor românilor ca țara noastră să aibă un buget credibil și sustenabil, care să nu afecteze stabilitatea economică și nivelul de trai promis cetățenilor”. concluzionează comunicatul de presă transmis de președinție.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu