Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Rombat sancționat cu o super amendă de 650 de mii de euro. Alți 11 parteneri de afaceri, dintre care 3 din Bistrița-Năsăud amendați și ei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consiliul Concurenței a sancționat astăzi Rombat SA cu o amendă uriașă: 2,95 de milioane de lei (657 000 de euro) pentru practici anti concurențiale. Au căzut în plasa Consiliului Concurenței alte 11 companii, toate distribuitoare a bateriilor Rombat, potrivit unui comunicat de presă a Consiliului Concurenței. Interesant este că investigația instituției menționate a identificat practici anticoncurențiale de 5-10 ani vechime: ”în cadrul investigatiei, Consiliul Concurentei a constatat incheierea unor întelegeri anticoncurentiale pentru stabilirea prețului de revânzare a produselor în perioada 2008-2013, între producatorul Rombat SA Bistrita si distribuitorii sai (Chimszed Impex, Dova Com, Fado Trade, Fast Consignatie, Genamag, Nelson, Romprioxim Impex, Rubin, Super-Sim, Tenet si Zetas Batrom Impex) ..Astfel, contractele încheiate intre Rombat si distribuitori, in perioada 2008-2013, prevedeau clauze prin care se stabilea un pret minim sau fix aplicabil la revanzarea produselor Rombat catre vanzatorul final. Prin incheierea acestor intelegeri, partile au intentionat sa isi asigure reciproc beneficiul rezultat din vanzarea acumulatorilor auto Rombat, consumatorul final fiind obligat sa plateasca un pret mai mare pentru aceste produse”, precizează comunicatul de presă aflat pe site-ul Consiliului Concurenței.

Cel puțin alte trei companii dintre partenerii Rombat amendate au sediile sociale în județul Bistrița-Năsăud : este vorba de Rubin SRL, dealer pentru Peugeot  și Romprioxim Impex, ambele înregistrate în Bistrița  și Zetas Batrom Impex din Năsăud.

”Toate companiile investigate au recunoscut participarea la înțelegerea anticoncurențială și au beneficiat de o reducere cu 30 % a amenzii aplicate”, precizează comunicatul citat.

Conform Legii Concurentei, sunt interzise orice înțelegeri între companii care denaturează concurenta mai ales cele prin care se stabilesc preturile de vânzare sau cumpărare. Amenzile Consiliului Concurenței sunt extrem de mari și ajung și la 1 % din cifra de afaceri ale companiilor sancționate.

Share.

About Author

Lasă un comentariu