Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Ionuț Simionca bate șaua să priceapă Sighiartău și liberalii: ” lăsați orgoliile la o parte”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Partidului Mișcarea Populară, Ionuț Simionca face un apel către toți parlamentarii opoziției să-și asume sesizarea către Curtea Constituțională  privind modificarea pe repede înainte a legilor justiției și anunță pe pagina sa de socializare că a semnat demersul: ”Am semnat și susțin ferm in mod public că toți parlamentarii opoziției ar trebui să semneze și să își asume sesizarea către Curtea Constituțională a României cu privire la modificarea legilor justiției, modificare făcută în mare grabă, pe repede înainte și într-un mod neortodox de către majoritatea parlamentară. Fără echivoc acest lucru trebuie făcut pentru apărarea independenței magistraților și a statului de drept din România. Nu există motivație pentru care parlamentarii din opoziție să nu susțină acest demers absolut necesar pentru apărarea justiției!”.

Apelul parlamentarului PMP face referire directă la Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, singurul parlamentar de opoziție care n-a semnat sesizarea, în condițiile în care fiecare vot contează și la momentul apelului lui Ionuț Simionca mai erau nevoie de doar 4 semnături pentru ca aceasta să poată fi depusă. Simionca mai spune că nu e timpul pentru orgolii și că cei care nu semnează ar putea transmite că au blat cu cei din PSD: ”Așa că fac apel către toți parlamentarii opoziției din județ și din țară să susțină aceste demersuri, iar pentru cei din PNL, singurii care nu au semnat aceste sesizări, ținând cont ca mai este nevoie doar de patru semnături, vreau să transmit un singur mesaj: lăsați orgoliile deoparte si semnați aceste sesizări dacă nu aveti “BLAT”/înțelegere tacită cu PSD, noi cei din opoziție trebuie să luptam împotriva acestor modificări, nu sa le susținem.”  mai scrie deputatul PMP.

Apelul lui Ionuț Simionca se adaugă celui similar făcut de deputatul USR, Cristina Iurișniți, tot pe facebook, care l-a invitat explicit pe Robert Sighiartău să semneze sesizarea. Problema este însă că PNL a depus deja o sesizare cu același obiect la Curtea Constituțională iar liderul liberal Ludovic Orban a declarat deja că liberalii n-o vor semna și pe cealaltă realizată de USR împreună cu PMP. Useriștii susțin însă sesizarea lor este mai complexă și atinge mai multe aspecte juridice, ceea ce îi conferă mai multe șanse de a fi admisă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu