Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Profesorii din toată țara au salariile în cont-a anunțat ministrul educației la Bistrița. Voucherele de vacanță vin din martie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Toți profesorii din România au primit astăzi salariile a anunțat la Bistrița Ministrul Educației, Liviu Pop. Este vorba de salariile pentru luna decembrie, care ar fi trebuit plătite până în 8 -10 lunii, însă schimbarea sistemului de bugetare a generat o întârziere și a dat emoții cadrelor didactice din toată țara. Practic salariile profesorilor erau plătite până acum din virament de la bugetul de stat către administrațiile locale care dirijau banii lunar către unitățile școlare. Pentru că au fost sincope, ministrul spune că de anul acesta le plătește direct ministerul, iar data de 14 a lunii va fi de aici înainte ziua de salar: “Am luat salariile la noi și astăzi este ziua de salarii. Prin ordin de ministru, toți profesorii, în data de 14, vor primi salariile, nu va mai fi nicio întârziere – care era de multe ori din cauza, poate, a amânării unor decizii la nivel local, constituire de consiliu local, rectificare bugetara. S-au plătit toate salariile. Azi am plătit 1,106 miliarde de lei – salariile pentru toți profesorii din Romania. Chiar dacă nu este data de 14. Nu este o problema de salarii, din punctul acesta de vedere”, a explicat astăzi într-o conferință de presa, Liviu Pop.

Peste 3 luni vin voucherele de vacanță

Profesorii vor primi din martie și voucherele de vacanță, a promis Liviu Pop, însă doar dacă inspectoratele școlare se vor organiza la timp . “Incepand cu luna viitoare, vom deschide finanțarea pentru voucherele de vacanta. Avem 390 milioane de lei, pe care, conform legii, trebuie sa ii acordam pana în luna noiembrie. În luna februarie, vom face deschiderea, urmând ca, în funcție de cum se organizeaăa inspectoratele școlare, in luna martie, aprilie, mai – eu as vrea ca în luna martie – sa fie platite toate voucherele de vacanta pentru toti profesorii, pentru ca asa ne-am angajat prin programul de guvernare, asa ii avem banii prinsi in buget si, din perspectiva finantarii, nu avem o problemă” a mai spus Liviu Pop.

Share.

About Author

Lasă un comentariu