Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Radu Moldovan a explicat astăzi de ce e supărat pe conducerea PSD și pe Guvern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Invitat să-și spună părerea despre gâlceava din Guvern dintre ministrul de interne și premierul Tudose, dar și din interiorul PSD  în conferința de presa în care a apărut alături de ministrul Liviu Pop, Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița-Năsăud a evitat să se poziționeze în vreun fel, explicând că de multă vreme preferă să facă mai multă administrație și mai puțină politică. În schimb a declarat că este foarte supărat că în loc să se preocupe de acțiunile Centenarului sau de schimbarea din temelii a administrației centrale greoaie cu ocazia a 100 de stat român ori să comunice despre măsurile bune pe care le-a luat, membrii Guvernului și ai conducerii PSD se pierd în dispute de orgolii, care nu interesează populația:

”Eu i-am spus domnului prim-ministru acolo în comitet politic executiv  ( nota redacției:  de luni) și colegilor mei de acolo că aș fi fost încântat că la începutul anului 2018  să aud din partea Guvernului, a Coaliției de Guvernare și a PSD  care sunt evenimentele majore care să ne facă mândri că, suntem la 100 de ani de când unii, pe jos , sute de kilometri, zile întregi, s-au dus la Alba Iulia să îndeplinească un mare deziderat al acestui popor. De asemenea cred că s-ar fi potrivit foarte bine  ca PSD să iasă în fața cetățenilor și să le spună că s-au gândit să vină, cu ocazia Centenarului, cu un plan de restructurare a statului român din temelii  pentru că avem în acest moment o administrație centrală gigant, care a rămas încă pe structura statului comunist, care n-a fost reformată  și care cred că ar trebui reformată fundamental. Cred că ar trebui ca tot acum, în anul Centenarului să spunem că suntem foarte interesați ca în anul  acesta să eficientizăm activitatea centrală până la nivelul județelor, să nu mai avem sute și mii de angajați ai sutelor de agenții..care nu se finanțează cu ceva din cer, ci cu impozitele și taxele plătite de administrația publică și agenții economici. As fi fost încântat să aud aceste lucruri în ședința Comitetului politic executiv și o comunicare publică către cetățeni pe această zonă” a spus Radu Moldovan.

”Nu anulați prin dispute ce s-a făcut bine în 2017”

Radu Moldovan a apreciat chiar că Guvernul Tudose, despre care spune că a fost foarte bun, mai ales în ultima sa parte de funcționare și-ar fi îndeplinit obiectivele din programul de guvernare  în procent de 80-90%, însă că ultimele gâlceve riscă să anuleze tot ce s-a făcut bun și a avertizat că oamenii s-au săturat de așa ceva: ”De asemenea aș fi vrut foarte mult ca această coaliție și în mod special Guvernul să vină și să spună-în pofida zecilor de profeți care au spus că o să se cutremure și o să se dărâme România, că nu ne vom încadra în țintele de deficit, că o să sărim în aer, dar uite că a trecut anul și ne-am încadrat în ținta de deficit, că acest Guvern condus de Mihai Tudose cred eu foarte bine pe ultima sută de metri, a reușit împreună cu fiecare ministru, a reușit în proporție de 80 % și chiar 90% , nu știu exact cu cât, vom vedea la Iași la Comitetul executiv. De asemenea eram extrem de interesat să văd care sunt prioritățile pe 2018 din programul de guvernarea pentru România și pentru români. Dar din păcate pentru mine am văzut cu totul și cu totul altceva, ceea ce îmi displace profund. Eu așteptam cu totul altceva de la PSD. Cred că PSD trebuie să se întoarcă acolo unde a fost tot timpul: să aibă ca priorități România, românii, obiectivele de guvernare și să nu mai anuleze prin aceste mici dispute, de mici orgolii, care nu mai încap în anumite locuri, să anuleze tot ce s-a făcut bine în 2017.

Nu cred că vreun Guvern a reușit să facă atât de multe lucruri bune, dar să fie  acoperite de gâlceve. Eu și pe această cale le atrag atenția că oamenii nu gustă și s-au săturat de asemenea dispute. Cred că oamenii așteaptă măcar la sfârsitul lunii ianuarie să spună care e programul măreț de sărbătorire a Centenarului. … Îmi displace ceea ce se întâmplă total. Sunt în dezacord total cu ce se întâmplă. Ceea ce fac acum anulează tema principală și ce s-a întâmplat bun. Din păcate noi, în loc să comunicăm ceea ce trebuie să comunicăm, facem altceva.

În concluzie, nu-mi place absolut deloc ce se întâmplă în acest moment la nivelul Partidul Social Democrat” a mai spus Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița-Năsăud.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu