Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberalii bistrițeni pun tunurile pe pârtia de schi: primarul să spună public care sunt cheltuielile lunare și când a început sezonul de schi la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liderii PNL au atras atenția și la început de an că investiția pentru care bistrițenii plătesc rate de ceva timp nu este utilizată, în condițiile în care s-au făcut cârpeli cu altă serie de bani peste proiectul inițial, iar sezonul rece, în care se plătesc facturile firmei care o întreține, a început de aproape trei luni.  Liberalii cer public ca primarul să informeze care sunt costurile din actualul sezon rece, atât cu funcționarea, Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud spune spune că pârtia de schi este o rușine administrativă, care ascunde vicii oricâte investiții se fac: ”Pârtia de schi, această rușine administrativă care va urmări ani buni acest oraș,-ani în care noi vom plăti ratele la credite- știm că omologarea s-a făcut după realizarea unei investiții, după ce s-au mai tăiat niște copaci și s-a mai făcut o buclă.  Așa că întreb pe porțiunea nou amenajată-făcută bineințeles din alți bani, este tun de zăpadă? pe porțiunea nou amenajată este instalație de nocturnă? Până acum nu a beneficiat nimeni de acești bani, de această pârtie, dar există și bistrițeni fericiți. Nu sunt mulți, de fapt e numai unul, prietenul domnului primar, care beneficiază lunar de aproximativ 1 miliard de lei vechi din amenajarea partiei, probabil  în așteptarea ghioceilor.

Turc și-a continuat declarațiile ironice, afirmând și că pârtia ar trebui făcută cadou, cu tot cu rate celor care au aprobat-o, adică primar și consilieri locali, dacă tot au susținut că este o investiție rentabilă economic: ”Dacă ar fi posibil din punct de vedere legal, mi-aș dori un referendum prin care noi, cetățenii Bistriței să-i facem cadou primarului Bistriței, viceprimarilor, consilierilor locali PSD pârtia, cu tot cu ratele la ea. Să le-o dăm lor, pentru că e o foarte bună afacere. Să o ia ei si să plătească ratele  dacă am face un calcul ar veni câteva sute de mii de  euro pe cap. Poate așa ar fi mult mai responsabili  când iau decizii în numele cetățenilor Bistriței” a mai  spus Turc.

Întrebare publică

Președintele OFL Bistrița-Năsăud, Diana Morar l-a întrebat public în aceeași conferință de presă atât  pe primarul Ovidiu Crețu dar și pe viceprimarul Cristian Nicolae care sunt costurile cu întreținerea pârtiei de schi, în condițiile  în care, oricum, fiecare bistrițean este obligat să plătească timp de 10 ani, fără a fi fost consultat, costurile cu creditul investiției și în care deși sezonul rece a început de aproape trei luni pârtia rămâne neutilizată:” pentru sezonul 2017-2018, la care am dori să-i cunoaștem începutul și sfârșitul ca durata, care sunt veniturile din exploatarea pârtiei, care sunt cheltuielile cu întreținerea și funcționarea pârtiei și care este valoarea de amortizare pentru această perioadă” este întrebarea la care avocatul Diana Morar, consilier local, așteaptă răspuns în scris atât de la primar cât și de la viceprimarul Nicolae, despre care a spus că uneori își arogă inclusiv responsabilități de edil șef.

Pârtia de schi a Bistriței nu a funcționat nicio zi în acest sezon rece, deși începând din noiembrie, se plătesc , conform contractului facturile firmei care asigură întreținerea acesteia. Conform contractului facturile au fost tăiate și în sezonul rece 2016-2017 trecut, deși pârtia a obținut omologarea abia la sfârșitul anului trecut.

Share.

About Author

Lasă un comentariu