Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele Iohannis a pierdut mii de susținători pe pagina oficială de socializare după anunțul desemnării Vioricăi Dăncilă ca premier

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că acceptă prima nominalizare de premier făcută de Coaliția PSD-ALDE și a declarat că a decis să-i mai acorde PSD-ului o șansă, un val de critici s-a abătut asupra lui mai ales pe pagina sa oficială de facebook. Argumentul său că, înainte de a lua decizia de miercuri seara a citit mesajele pe care le-a primit inclusiv pe rețelele de socializare nu i-a mișcat pe cei care-l urmăresc și care au început să-și retragă ”like”-urile acordate paginii.

În 6 ore de la anunțul nominalizării pagina oficială pierduse deja mai bine de 3300 de susținători și tendința este de retragere constantă. Potrivit monitorizării făcute de Hotnews. ro (vezi foto) la ora 18,00 ora anunțului pagina avea în jur de  1 813 735 de like-uri. șase ore mai târziu avea 1812383, cu mai bine de 3300 mai puțin. Deși pe facebook președintele nu a anunțat acceptarea Vioricăi Dăncilă ca premier, ultima sa postare referitoare la chemarea partidelor politice la consultări a fost bombardată de comentarii ( mai bine de 6000), în marea lor majoritate negative. Printre cei care îi scriu pentru a-și arăta dezamăgirea sunt și mulți bistrițeni. În timp ce unii îl sfătuiesc să nu facă pasul până la capăt: ”Domnule Președinte, dacă le dați din nou guvernarea, ne trimiteți înapoi cu șapte luni. Șeful PSD este imprevizibil și dictatorial, se hrănește din crize. Dacă le dați din nou guvernarea veți contribui la instabilitatea țării.” alții îi scriu: ”Parca era vorba anul trecut ca nu veti mai desemna inca un pesedist. Stiti ca foarte multi oameni vor alegeri anticipate si o viata politica făra partide socialiste care sa distruga totul. Va rog sa ne ascultati”.

Foarte mulți se arată decepționați de decizie: ”Am decis sa dau PSD inca o sansa”… Si poporului cand ii dati o sansa???  Chiar credeti ca asa va mai asigurati un mandat? Pana cand sa mai induram circul asta? sau un altul scrie ” am decis să dau PSD-ului încă o șansă”… parcă dați din buzunar…. ideea era dacă legea vă permitea alt mod de acțiune, iar dacă da, n-aveți nicio scuză că ați ales varianta asta, că le oferiți infractorilor ocazia să-și ducă la sfârșit planul de a face praf justiția” îi scrie un fost susținător.

Președintele Iohannis, al cărui victorie în turul 2 al alegerilor s-a datorat unei mobilizări extraordinare pe rețelele de socializare și a unei campanii foarte bune în mediul online a mai pierdut simpatizanți în februarie 2016 când a luat poziția împotriva evacuării  sediului televiziunilor trustului Intact. Atunci a pierdut aproape 10 mii de simpatizanți de pe facebook, însă pe unii i-a recuperat ulterior.

Comunitatea Coruptia Ucide a taxat  decizia și discursul președintelui  și a afirmat că Iohannis a făcut  ”un gest inacceptabil de complicitate cu PSD”. ”Lupta noastra ramâne aceeasi. Miza noastra ramane aceeasi. Ne vedem sambata, la Piata Universitatii!”, este mesajul transmis de Coruptia Ucide pe facebook.

 

Sursă foto: Hotnews.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu