Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Peste trei sute de bistrițeni au mărșăluit în această seară pe străzile Bistriței scandând lozinci anti PSD (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița s-a alăturat protestelor de la București și din întreaga țară împotriva modificării legilor justiției cu un miting în fața Prefecturii și un marș de protest pe un traseu care a inclus pe lângă centrul istoric zona de sus a orașului. După circa o oră de proteste în fața Palatului Administrativ  pe o vreme friguroasă cei aproximativ 300 de protestatari au pornit în marș pe trotuarele pe care s-a așternut gheața, flancați de jandarmi pe traseul: strada Dornei, Gheorghe Șincai, stradă pe care mulțimea de protestatari  s-a postat  în fața sediului PSD, unde au huiduit și au strigat  minute în șir : ”Hoții-Hoții și Ciuma Roșie”.

Unii dintre protestatari au fotografiat și s-au amuzat de un afiș lipit pe unul dintre geamurile sediului PSD pe care scria cu litere de mână : ”RENOVARE 11.01-17.01” și au comentat că este exact perioada în care s-au dispensat de premierul Tudose.

Mulțimea de protestatari  s-a întors spre Primărie și în fața monumentului lui Andrei Mureșanu au făcut un alt popas pentru  a cânta ” Deșteaptă-te române”. Coloana a trecut apoi pe Pietonalul Liviu Rebreanu, a continuat pe General Grigore Bălan, zona Lamă, unde au oprit la Monumentul Eroilor și apoi pe Andrei Mureșanu înapoi la Prefectură. Pentru că pe traseu bistrițenii s-au mulțumit să privească de la ferestre și prea puțini au ieșit să se alăture marșului, în pofida scandărilor care i-au invitat să iasă din case, unii dintre protestatari le-au dedicat o lozincă: ” nu ieșiți din casă, Dragnea nu vă lasă”.

Printre participanții la protestul de la Bistrița au putut fi văzuți deputatul USR, Cristina Iurișniți, președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan, fostul consilier local, președinte al Asociației Bistrița Civică, Florin Chereji, Marius Bălan, profesorul Mihai Mureșan, fost inspector general al ISJ, profesorul Ovidiu Bojor.

Bistrițeni din Diaspora au protestat acasă

Printre protestatari s-au aflat și bistrițeni care muncesc în străinătate, Unul dintre aceștia I. Fazecaș spune că și-ar fi dorit să ajungă la mitingul de la București, însă un examen pentru un atestat  nu i-a permis să plece din Bistrița. A lucrat ca șofer în Spania 15 ani, acum  lucrează în Marea Britanie și că în februarie anul trecut a protestat la Londra. La protestele din Bistrița a ajuns ieșind pur și simplu din casă să vadă dacă nu se organizează ceva și în oraș. Explică de ce protestează :”Am ieșit pentru copiii mei și nepoții mei, ca să ducă o viață normală în țara asta. Eu nu mă plâng că o duc rău, dar eu am ieșit pentru ei, pentru viitorul lor în România.” și vorbește despre cât de marea ajuns corupția în România:Eu mă gândesc la următorul lucru : lucrez o viață și nu pot să strâng 100 de mii de euro. Iar ei cu salariul lor de bugetari au averi imense”

Ani Gheorghe Florin(foto dreapta) lucrează tot ca șofer, dar în Germania. E în țară ca să-și petreacă câteva zile alături de familie.  Explică ce l-a scos din casă :  ” am ajuns slugi pe pământul nostru. Muncim în străinătate și nu vedem copiii cu lunile, ne sacrificăm familiile, copilașii cresc fără tată, și facem asta   ca să le asigurăm o viață normală și să le ridicăm un acoperiș deasupra capului. Le reproșez celor de la PSD nivelul de trai al tuturor românilor, nu al meu. pensionarii au o pensie mizerabilă, după ce au muncit o viață întreagă.  Am ajuns străini în familiile noastre și ajungem să ne spună copiii noștri nenea după ce nu ne mai văd cu anii.”

Amândoi bistrițenii sunt la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar și Bistrița și spun că nu le scapă aproape nici o știre de acasă. Sunt supărați inclusiv pe administrația orașului, despre care spun că risipește banii ” la Oradea e cel mai frumos parc acvatic din sudul Europei, construit cu fonduri europene, la noi s-au luat bani împrumut ca să se facă o pârtie neutilizabilă făcută la soare” comentează Florin Ani, completat de colegul său care muncește în Londra: ”dar domnul primar merge în timpul acesta la schi în Austria și mai mult decât atât  cu mașina de servici. Și atunci despre ce vorbim?”.

Profesorul Florin Bojor spune că viitorul copiilor l-a adus la miting: ” Eu am venit la acest protest, ca și în serile din februarie anul trecut pentru copiii și  elevii mei. Să știți că 90 % dintre elevii mei visează să plece din țară. Nu vor pleca 90%, dar va pleca un procentaj important. Și ei pleacă pentru că noi nu am reușit să construim un viitor” a explicat Bojor, care spune și că atacul asupra justiției, vulnerabilizarea ei, așa cum o economie vulnerabilizată depolitic compromit viitorul unei națiuni.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu