Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii invitați în februarie să aleagă oaia. Evident, alături de Petru Daea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Programul național ”Alege Oaia” își trimite caravana în februarie la Bistrița. Practic e trimis doar conceptul și ceva pliante, restul trebuie să organizeze autoritățile județene. Deocamdată Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud a anunțat pe pagina de facebook că manifestarea din Programul național  care promovează consumul produselor din carne de oaie va avea loc în 10-11 februarie în Piața Centrală.

Directorul Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud Nuțu Tabără spune că detaliile urmează să fie stabilite zilele acestea, însă vor exista producători din carne și produse de oaie la standuri, câteva exemplare de oi și miei în țarc chiar în centrul orașului și un program special. Și evident ministrul Petru Daea, inițiatorul programului,  de nelipsit de la asemenea manifestări. Însă programul caravanei în Bistrița este eparte de a fi definitivat: ” vom conveni cu directorul Ioan Bogolin de la DSVSA, cu președintele Asociației Crescătorilor de oi  și primarul Bistriței detaliile acțiunii”, a mai spus directorul Tabără .

Programul Național ”Alege Oaia” a fost lansat în octombrie anul trecut și are ca obiectiv stimularea consumului de carne de oaie și dezvoltarea unei culturi culinare a consumului acestui produs. Campania are și o pagină de facebook care prezintă acțiunea în diferite orașe, dar și preparate culinare, concursuri de preparate din oaie. Până acum caravana ” Alege Oaia” a trecut prin Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Sibiu, Craiova, Pitești.

Share.

About Author

Lasă un comentariu