Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A murit în Salva, dar a fost găsit abia 16 zile mai târziu în Nimigea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bărbat de 66 de ani, Ioachim Lari, dispărut în Salva în 7 ianuarie, după ce s-a presupus că a căzut în albia răului Sălăuța, a fost găsit mort astăzi în Someș, în dreptul localității Nimigea de Sus.

În primele ore omul a fost căutat de localnici, în condițiile în care se presupunea că ar fi alunecat în rîu în dreptul podului, până a fost preluată căutarea de către echipajele ISU alertate prin 112.  Cele mai puternice indicii că bărbatul a căzut în apă a fost faptul că pe mal, în apropierea podului s-a găsit bicicleta și portmoneul acestuia :” nimeni nu a înțeles cum sau de ce a ajuns acolo, mai ales că era Sfântul Ion și sărbătorea”, spune primarul din Salva, Gheorghe Onul, care a participat și el la căutări.

Mai bine de 20 de pompieri și polițiști cărora li s-au adăugat numeroși săteni l-au căutat câteva zile și nopți pe bărbatul dispărut. Echipelor de căutare li s-au alăturat apoi pompierii din Năsăud care au căutat cu barca în albia răului Sălăuța dar și în Someș, în timp ce membrii serviciilor voluntare din localitățile traversate de  Someșului până la ieșirea din județ au fost alertate și au format echipe de căutări.

Abia după 16 zile trupul neînsuflețit al bărbatului de 66 de ani a ieșit la suprafață la mai bine 10-15  kilometri în aval de locul în care căzuse, în Nimigea de Sus. Purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Rus informează că trupul bărbatului a fost adus la mal  de un echipaj de pompieri din Năsăud și predat Servicii de Investigații Criminale al IPJ pentru expertiză. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Bistrița-Năsăud, Diana Pintea polițiștii au confirmat că este vorba de bărbatului dispărut în Salva în 8 ianuarie. ” Deocamdată cazul este în anchetă, se așteaptă rezultatul autopsiei” a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Primarul din Salva spune că a existat un dram de noroc că a fost găsit trupul bărbatului înecat: ” l-a văzut un băiat care pescuia, odată cu încălzirea apele s-au mai dezghețat și așa a ieșit la suprafață”, în condițiile în care au existat situații de oameni luați de apele Sălăuței care n-au mai fost găsiți niciodată: ” o femeie din Salva  care a căzut în Sălăuța în 1995, sub ochii oamenilor, a fost luată de ape așa de repede că nimeni n-a mai putut-o ajuta. Pe ea n-a mai găsit-o nimeni niciodată” explică primarul.

Sursă foto: arhiva Gherla info.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu