Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un profesor de istorie bistrițean a sărbătorit Unirea alergând la minus 8 grade la Maratonul din Focșani. A ieșit pe locul al doilea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesorul de istorie Ștefan Sălăgean, directorul Școlii Generale din Nușeni  a aniversat 159 de ani de la Unirea Principatelor  într-un mod cu totul neobișnuit: a alergat  în Maratonul Unirii de la Focșani și a ieșit pe locul al doilea. Competiția, care face parte din seria maratoanelor istorice a României  a avut loc chiar în 24 ianuarie  de la ora 8 dimineața, iar înainte de proba de maraton concurenții au dansat Hora Unirii, informează Focșani Info.ro.  Maratoniștii probei clasice au trebuit să alerge câteva ore pe traseul Focșani-Odobești și retur.

A plecat favorit al competiției

Profesorul Ștefan Sălăgean, care este și un maratonist cu multe competiții și premii la activ, a pornit ca favorit după ce câștigase, potrivit paginii oficiale a competiției, ediția din 2017 a Maratonului Unirii.

Maratonistul bistrițean și-a notat impresiile pe pagina sa de facebook după încheierea competiției desfășurate la minus 8 grade: ”am sărbătorit Unirea Principatelor Române alergând la Maratonul Unirii de la Focşani – maraton de şosea şi 2 km drum de pământ acoperit cu gheață. La ora 8:00 dimineața când s-a dat startul erau -8° C. 
Am terminat pe locul 2 la general cu un timp de 3 ore 16 minute şi 32 de secunde.Felicitări pentru competiția organizată în cinstea acestei zile într-un loc ales în mod special. Felicitări tuturor celor care au participat, celor care “vin la Milcov cu grăbire/ să-l secăm dintr-o sorbire”. a notat Ștefan Sălăgean după încheierea competiției.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu