Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liderul liberalilor din Consiliul Local acuză: bugetul Bistriței s-a micșorat din cauza majorității PSD-ALDE, iar local pierdem din delăsare și neștiință

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan a atras atenția într-o conferință de presă, înaintea dezbaterilor pe proiectul de  buget, că vom pierde cu toții la nivelul  comunității din cauza proastei gestionări locale dar și a faptului că politic, guvernarea a redus impozitul pe venit, una din sursele de constituire a bugetelor locale, fără să accepte în compensare cote de alocare care să nu prejudicieze orașele mari:  „Scăderea veniturilor (pe 2018) este foarte  mare şi eu nu am văzut nicio îngrijorare  din partea domniilor lor (nota red – primar şi viceprimar). Câteva milioane de euro bune se pierd pentru că PSD şi ALDE şi majoritatea care conduce astăzi ţara nu a susţinut amendamentul parlamentarilor PNL, prin care comunităţilor le-ar fi revenit cote defalcate mai mari care acopereau scăderea veniturilor datorate reducerii impozitului pe venit de la 16 la 10%.”  a explicat Sorin Hangan. Liderul liberal a atras atenția și asupra managementului defectuos al conducerii primăriei care nu se pricepe să facă investiții și rămâne an de an cu bani în Trezorerie, în condițiile în care au tot fost contractate împrumuturi: ”  Intrăm în al optulea an de când municipiul plăteşte dobânzi la credite şi, paradoxal, an de an rămânem cu bani în trezorerie. Managementul este defectuos, iar noi pierdem enorm din această delăsare şi neştiinţă”.

Bugetul nu e transparent

Sorin Hangan a atras atenția în conferință de presă organizată azi că aleșii locali n-au primit încă draftul de buget pe 2018 și că și-au putut forma o idee doar consultând varianta restrânsă de pe site-ul municipalității: „Cerem publicarea tuturor cheltuielilor de la direcţiile din subordinea Primăriei, nu numai pe capitolele de cheltuieli, ci şi pe acţiuni. Mereu sunt întrebat de cetăţeni de diverse lucruri pe care le fac unele Direcţii, iar noi avem doar cifre generale, nu ştim în amănunt ce se întâmplă. Poate pentru dânşii nu e important un laptop sau altceva, dar an de an aceste lucruri pe care le consideră mărunte se adună şi înseamnă foarte, foarte mulţi bani”.

PNL va face propuneri la bugetul  pe 2018 și lucrează pe termen mediu la un proiect pentru Bistrița: ”Vom face şi noi propuneri pentru bugetul de anul acesta. Ştiu că şansele să trecem la vot aceste proiecte de hotărâri sunt mici. Am avut această experienţă, la trecerea de nivel cu cale ferată. Datoria noastră este să le redactăm, le vom publica şi le vom susţine. Asta e Opoziţia. Din 2020 le vom pune în aplicare. Lucrăm la o ofertă generoasă pentru Bistriţa, dar eu personal cred că în acest an vom avea şi un candidat redutabil”, a mai spus președintele PNL Bistrița.

 

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Nu conteaza domnilor. Facem PASARELA suspendata cu lifturi pe INDEPENDENTEI si GRUP STATUAR in Piata Unirii. Si mai facem amenajari pt. chirmase in Piata Centrala si zid de TABLA ca sa aratam turistilor pe unde erau zidurile de aparare medievale. Poate ca punem si de o POARTA a LEMNELOR demolata chiar de sasi pt. modernizarea orasului pe la 1900 si ceva .

  2. ICe Bratianu în

    Conferintele astea ale opozitiei mi se par extrem de subtiri. Nu am vazut o luare de pozitie, pe loc, cand se intampla evenimentul. Vin cu texte rumegate , ambigue ca sa nu-i doara foarte tare pe cei de la conducere si dupa ce totul s-a racit. Purtatori de cuvant care nu exista si o conducere prea comoda care sa reactioneze la timp.
    Saptezeci de idei citite de trei – 4 voci si rezultatul e ca mesajul se dilueaza atat de mult incat nu mai reusesc sa transmita nimic concret. Multa critica, dar fara sa propuna si solutii, isi frang mainile ca sunt minoritari.
    Slabuti….

Lasă un comentariu