Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Zeci de bistrițeni îl vor morțiș pe Liviu Pop în fruntea Educației. Printre cei care semnează petiția pentru rămânerea în Guvern sunt și nume cunoscute

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O petiție online pentru salvarea fotoliului ministerial al lui Liviu Pop, al cărui mandat în fruntea Ministerului Educației nu pare a fi luat în calcul pentru cel de-al 3-lea guvern PSD este semnat de 1100 de susținători. Printre cei care cred că Liviu Pop este, de fapt, un ministru foarte bun și  ”trebuie să rămână la Ministerul Educației” se numără și 40 de semnatari din Bistrița-Năsăud. Un număr relativ egal provine din Năsăud și din Bistrița, însă sunt semnatari și din  Telciu sau Rebra, în timp ce  alți câțiva au trecut în dreptul numelui doar județul Bistrița-Năsăud, fără a preciza localitatea.

Chiar a doua semnatară a petiției publicată pe www.petitieonline.ro, imediat după cea care a semnat prima și despre care Adevărul a dezvăluit că este chiar șefa de cabinet parlamentar a lui Liviu Pop  din Baia Mare, este o năsăudeancă, Maria Nistor. Deși site-ul le dă posibilitatea semnatarilor să-și motiveze opțiunea, un singur semnatar dintre cei 13 din Năsăud adaugă și un comentariu: este vorba de Ioan Viorel Irimescu. Acesta a scris sec la comentarii: ” pentru că vreau să îl suțin (sic)  pe Liviu  Pop Marian”. Câțiva dintre semnatarii care au menționat Bistrița în dreptul localității de domiciliu au făcut însă câteva comentarii. Anca Himei, din Bistrița își justifică semnătura pe petiție scriind: ” Este capabil să fie Ministrul educației” în timp ce un alt bistrițean, Alin Doru Ionașcu este mulțumit că Liviu Pop a interzis strângerea banilor de la părinți pentru tot soiul de fonduri: ”Să se termine cu hoții din buzunarele părinților!!” argumentează acesta semnătura pentru păstrarea în funcția de ministru a lui Liviu Pop.

Seful UJSL Bistrița-Năsăud e solidar cu Pop

Emil Mocian președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ Bistrița-Năsăud a semnat și el pentru ca fostul său coleg de sindicat să-și păstreze scaunul ministerial: Mocian a explicat pentru Bistrița Express de ce a a semnat petiția : ” da, așa este, am semnat. Spre deosebire de domnul LiviuPop alți miniștri care s-au perindat pe la noi pe la învățământ, chiar dacă au fost doctori sau au avut alte titluri academice, n-au cunoscut așa bine învățământul preuniversitar, așa cum l-a cunoscut domnul Pop. Pe urmă îl cunosc și știu că se implică: astfel s-a băgat în mafia manualelor, în  mafia auxiliarelor… Și în discuția pe care am avut-o cu el la Bistrița, săptămâna trecută mi-a confirmat că e ministrul care trebuie. Apoi nu e duplicitar. Din multe puncte de vedere noi ne facem o părere în funcție de informația pe care mass-media o dă despre cineva, însă eu il cunosc pe domnul  ministru și mi-am putut forma singur o părere… Întrebarea este: să am un ministru care să aibă 20 de masterate și de doctorate sau mă interesează un ministru care să fie din rândurile noastre și să știe cel mai bine problemele?” Liderul sindical apreciază și că este importantă continuitatea într-o astfel de funcție și nu folosește nimănui schimbarea unui ministru într-un timp atât de scurt, care să nu-i permită să-și ducă la îndeplinire strategiile și planurile pe care le-a făcut. Și directoarea de la Centrul Județean pentru Asistență și resurse educaționale Bistrița-Năsăud, Luciana Maria Sidor a semnat petiția pentru păstrarea lui Liviu Pop în funcția de ministru.

Vezi aici cine a mai semnat petiția: https://www.petitieonline.com/signatures/liviu_marian_pop_trebuie_s_rman_ministrul_educaiei_naionale/start/0/country/RO/location/2683321725

UPDATE:

STIREA INITIALĂ: CEX-ul PSD l-a nominalizat vineri pe Valentin Popa, rectorul Universității din Suceava pentru mandatul de ministru al Educației. Cu toate acestea în dreptul petiției pentru păstrarea lui Liviu Pop în funcția de ministru au mai apărut semnături de susținere înclusiv sâmbătă. În total 1185 de oameni semnaseră pentru acesta.

Membrii cabinetului Viorica Dăncilă urmează să fie anunțați vineri, după câteva zile de negocieri. Chiar dacă mulți miniștri din Guvernul Tudose își vor păstra pozițiile, nu pare să fie și cazul lui Liviu Pop. Pentru portofoliul de ministru al  Educației Naționale este vehiculat numele fostului ministru Ecaterina Andronescu, vicepreședinte al PSD. Liviu Pop este dintre cei mai controversați miniștri din câți a avut educația. Pe lângă nenumăratele gafe de limbaj, Liviu Pop este inițiatorul manualului de sport pentru clasa a 5-a care a apărut în școli cu mult înaintea manualelor de bază, este inițiatorul Editurii Unice, a manualelor unice, o formă de uniformizare a manualelor școlare și de control guvernamental a conținuturilor, considerată anacronică și periculoasă, iar lista măsurilor controversate este departe de a se opri aici.

 

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

Lasă un comentariu