Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Municipalitatea Bistriței se roagă pentru un pic de ger, după ce a fost obligată să închidă pârtia

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pârtia Cocoș e nefuncțională duminică, așa că administratorii au oprit telescaunul la ora 12,00, după ce le-au făcut amatorilor de schi hatârul să urce gratis până în vârf întreaga dimineața. Doar două zile a ținut distracția de la inaugurarea oficială din 26 ianuarie iar sâmbătă deja schiatul devenise problematic, pentru că pârtia avea în vârf porțiuni aproape fără zăpadă.

Acum conducerea Primăriei Bistrița stă cu ochii pe prognoze și se roagă să aibă temperaturi negative ca să poată folosi tunurile, măcar câteva zile: ” Există ceva speranțe, unele prognoze spun că ninge la noapte, dar poate prognoza rămâne o prognoză și  realitatea ne va arăta dacă vom avea temperaturi negative să putem folosi tunurile de zăpadă” spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști la solicitarea Bistrița Express. Despre gratuitatea oferită timp de 4 ore în această dimineață purtătorul de cuvânt a Primăriei a spus: ” Astăzi de la 9 la 12,00 (telescaunul) a mers gratuit, oamenii au fost informați în privința asta, dar nu sunt condiții bune pentru schiat și dacă cineva ar fi plătit și spunea că vor banii înapoi pentru că partea de sus nu e în regulă, era o situație neplăcută. Noi i-am informat că nu se poate schia în partea superioară” .

Nu s-au sinchisit să anunțe oficial

Cu toate că era clar de sâmbătă că Pârtia Cocoș  inaugurată de abia două zile nu mai poate fi funcțională municipalitatea nu a anunțat oficial și i-a lăsat pe amatorii de schi să se descurce cum pot . Nici pe situl Primăriei Bistrița, ori în  publicația online a Primăriei Bistrița și nici pe noua pagina de facebook oficială a Bazei de Agrement” Pârtia de schi Cocos Bistrița” nu există nicio mențiune despre închidere sau starea pârtiei ar municipalitatea n-a transmis niciun anunț de presă. purtătorul de cuvânt al Primăriei spune că n-ar fi fost când să se facă anunțul și că nu știe cine gestionează pagina de facebook a pârtiei: ” a fost o decizie luată pe moment pentru că nu aveam ieri cum să știm cum e temperatura peste noapte. Dacă azi noapte era mai frig și reușim să pornim tunurile și poate puteam să aducem și partea de sus la o stare propice!”.

Construcția Pârtiei de schi a Bistriței, cea mai controversată investiție a actualei administrații a fost făcută printr-un credit pe 10 ani. Anul trecut deși investiția era gata și primarul Crețu făcea periodic anunțul că se va putea schia( vezi aici ce spunea primarul Ovidiu Crețu în decembrie 2016: Decembrie 2016: Primarul Crețu zice ” pârtie!” din 15 ianuarie) nu s-a schiat și atunci au pus totul pe seama vremii. Abia în toamna acestuia an s-a aflat adevăratul motiv: pârtia era neomologată, iar comisia de la Ministerul Turismul a cerut o extindere a investiției cu o buclă nouă de coborâre pentru a omologa pârtia.  În total primarul spune că investiția a costat în jur de 4 milioane de euro, însă la această sumă nu a adăugat investițiile ulterioare și nici  costul total al buclei ulterioare, care a necesitat inclusiv defrișare, și nici din ce capitol bugetar s-a făcut investiția.

Pârtia Cocoș are o lungime de 1335 metri cu o diferență de nivel de 257 de metri.

Credit foto: pagina facebook Alexandu Bălan -27 ianuarie

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -ecologist PV în

    Propun primarului si CL-ului sa tina 7 saptamani de acatiste si un sobor de preoti de la toate cultele sa binecuvinteze partia. Rezultatele vor veni de la sine si cu siguranta se va putea face slalom printre GHIOCEI. Dragii de ei ! Am zis eu ceva de rau ?

Lasă un comentariu