Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți după ce l-a audiat pe noul ministru al Educației: ”are nevoie de o reactualizare a gramaticii de gimnaziu”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nici nu l-a audiat bine pe candidatul de ministru al Educației din Guvernul PSD cu numărul 3 că deputatul USR Cristina Iurișniți s-a și gândit cum va suna prima interpelare la adresa lui : ”Evaluare naționala sau Examen de capacitate? Mai acceptam elevi cu nota 2 si 3 sa intre in liceu? Ca sa nu ne mai miram ani de zile de ce nu sunt capabili sa obțină minim media 6 la examenul de Bacalaureat! ” scrie Cristina Iurișniți pe facebook după audierea rectorului Valentin Popa.

Deputatul USR, care a ajuns după audiere la concluzia că viitorul ministru al Educației are nevoie să-și reactualizeze serios cunoștințele de gramatică de gimnaziu a votat împotriva acestuia la votul în comisie. N-au convins-o nici dezacordurile din exprimarea acestuia și nici răspunsurile primite la întrebările pe care i le-a adresat: ”în privința celor 2148 de școli din România care au grupurile sanitare în curte în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, și a celebrului manual unic de bază și a Editurii unice am primit următoarele răspunsuri:
 PSD-ALDE are nevoie de 2 ani pentru a rezolva o problema pasata de la un ministru la altul. Cum guvernul și ministrul se schimba cu o frecventa de 6 luni, înclin sa cred ca în 2020 copiii noștri vor găsi toaletele tot în curte. 
2. Manualul unic de baza va rămâne o prioritate fetiș și pentru actualul ministru, la fel ți Editura unica de stat care va distruge competiția și implicit calitatea care decurge din orice competiție transparentă.
3. La întrebarea legata de rușinosul procent de 3 % din PIB alocat Educației, (sub procentul corespondent din Bulgaria) și care nu va fi mărit, nu am aflat cât va fi alocat sistemului preuniversitar, în condițiile în care în România avem aproximativ 3 milioane de elevi și 450 de mii de studenți” scrie deputatul USR care se întreabă: ”Unde sunt programele remediale pentru a nu mai fi arătați cu degetul că avem 42 % analfabeți funcțional, măsurile de reducere a abandonului școlar și programele de perfecționare continua a cadrelor didactice care își plătesc din buzunar formarea ?!” a mai spus Cristina Iurișniți.

Rectorul Valentin Popa a trecut de votul comisiilor reunite de învățământ și Cameră, chiar dacă împotriva sa au votat parlamentarii din opoziție, însă a avut parte de surprize la audieri: chiar la începutul ședinței trei parlamentari liberali au simulat o tăiere de panglică, cu trimitere la ”pamblica” care l-a făcut deja celebru înainte de a fi ministru, iar unul dintre ei i-a dăruit o gramatică a limbii române.

Share.

About Author

Lasă un comentariu