Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Și închisă pârtia mușcă din bugetul Bistriței: cam 250 de mii pe un sezon rece

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Ovidiu Crețu a anunțat astăzi într-o ședință de Consiliu Local care sunt cheltuielile de funcționare cu Pârtia Cocoș, după ce a fost interpelat de consilierul liberal Diana Morar, care i-a cerut să spună care sunt facturile lunare pentru pârtie și de când începe și când se încheie oficial sezonul de schi în Bistrița. 

Cheltuielile  fixe în sezonul rece, considerat a fi potrivit primarului lunile noiembrie -martie sunt de 33786 de lei pentru operarea telescaunului, abonamentul la meteo ajunge și el la peste 1000 de lei (1260 de lei chiar în ianuarie), paza costă 10866 de lei, în timp ce curentul electric ar fi în jur de 5000 de lei. Una peste alta cheltuielile cu administrarea Pârtiei Cocoș depășesc 50 000 de lei și se duc undeva peste 250 000 de lei în cele 5 luni. Deocamdată pârtia a produs anul acesta bani timp de două zile în 26 și 27 ianuarie : 9260 de lei în prima zi  și puțin peste 10000 de lei în cea de-a doua zi, potrivit datelor oferite de primarul Ovidiu Crețu. Acesta a mai spus și că dacă ar funcționa o  lună  pe parcursul unui sezon, pârtia și-ar putea recupera cheltuielile cu întreținerea.

Dar este puțin probabil că se va mai putea deschide în acest sezon. Primarul dă vina pe iarna atipică și speră că săptămâna viitoare să dea gerul din nou prin zonă: ” avem semnale că va veni iarăși gerul”. Până acum municipalitatea a cheltuit în jur de 5 milioane de euro pentru amenajare (unele voci vorbesc de 7 milioane de euro ), majoritatea dintr-un credit pe 10 ani, iar plățile către firma care operează telescaunului au curs și în sezonul de iarnă trecut, de când există un contract semnat. Pârtia a funcționat până acum doar două zile, în cea de-a treia fiind deschisă doar până la ora 12,00, când s-a circulat gratuit cu telescaunul, însă condițiile pârtiei au făcut schiatul imposibil .

Share.

About Author

Lasă un comentariu