Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avocatul Diana Morar: ” cu orarul parcărilor se întâmplă exact ceea ce-am avertizat în ședința de adoptare. Astea sunt consecințele când dezbaterea publică e formală ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Modificarea orarului parcărilor de domiciliu de la 15,30 la 17,00, la pachet cu creșterea taxei de abonament continua să stârnească nemulțumiri. Pe lângă sindicatele din Zona Industrială care au anunțat chiar pichetarea primăriei Bistrița în situația în care nu se revine la ora inițială, sunt voci pe facebook care anunță că ar putea să-și parcheze mașinile în semn de protest în fața casei primarului Ovidiu Crețu.

Consilierul local liberal Diana Morar amintește într-o postare pe facebook că la adoptarea proiectului care schimba regulamentul parcărilor a avertizat că modificarea orei dar și creșterea tarifului va genera mari nemulțumiri și s-a împotrivit alături de colega ei, consilierul Mioara Seica, din răsputeri, adoptării acestor modificări însă propunerile lor au fost respinse la vot : Întrucât în ultimele săptămâni consilierii municipali liberali am fost întrebați în repetate rânduri de multi cetățeni ai municipiului cu privire la schimbarea păguboasă intervenita in regimul parcărilor la nivelul orașului Bistrita, în special în privința parcărilor individuale cu abonament, a scumpirii tarifelor pe diferite intervale de timp, a măririi numărului de parcări publice contra cost prin linierea cu bidineaua a trotuarelor și a unor benzi de circulație, pe scurt, mai scump pentru un timp mai mic, redam mai jos propunerile inițiate de consilierii liberali Mioara Seica și subsemnata, în ședința CL din 26 Octombrie 2017, ședința în care a fost aprobat Regulamentul parcărilor în municipiul Bistrita, propuneri care vizau păstrarea intervalului orar de la ora 15:30 sau cel târziu ora 16:00 pentru parcările individuale cu abonament (4 pentru, 6 impotriva, 9 abtineri) și, respectiv, menținerea tarifelor practicate pentru toate tipurile de parcari la nivelul celor din anul trecut ( a fost votat tariful majorat propus), ambele propuneri fiind respinse la vot deschis de majoritatea PSD.

Diana Morar constată acum că avertizările ei s-au adeverit : ”Întrucât la nivelul municipiului s-au creat exact problemele pe care le-am menționat în propunerea de menținere a orei 16 în loc de 17 pentru parcările individuale, Abonații care ajung acasă înainte de ora 17 neavând practic unde parca, întrucât parcarea rezervată și plătită pentru un an le este ocupată de alte persoane, în special acest fenomen întâmplându-se in parcările rezidențiale aflate lângă instituții publice sau de interes public, frecventate de angajații instituțiilor și de către public, au început sa apară nemulțumiri și animozități in rândul cetățenilor. Practic situația s-a transformat in mod paradoxal in a asigura locul de parcare celui care nu deține abonament individual și nu celui care l-a plătit, fiind titular.
În acest sens, chiar ieri în ședința de CL s-au anunțat organizarea de proteste publice vizând cele mai sus menționate” scrie Diana Morar pe pagina de facebook. Consilierul-avocat  a atașat și  procesul verbal al ședinței în care le cere consilierilor majorității să nu îmbrățișeze o modificare ce va crea animozități între bistrițeni (vezi foto).

Consilierul local mai spune că este obligatorie revizuirea regulamentului parcărilor și că soluțiile nu sunt complicate. Diana Morar a mai adăugat și că situația care a produs deja un val de nemulțumiri ar fi putut fi evitată dacă dezbaterea publică a proiectului nu ar fi fost una formală, limitată la postarea noilor prevederi pe un site.

Share.

About Author

Lasă un comentariu