Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum să repari ”Wonderland-ul?: îl transformi în parc de distracții sau o lași baltă și dai banii pentru reparații de drumuri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca avansează o idee inedită: parc de distracții în loc de aquapark în Wonderland. Parlamentarul spune că este inutil să îngropi bani într-un aquapark în condițiile în care  distracția în asemenea baze acvatice este accesibilă în vecinătățile județului. El apreciază într-un comunicat de presă că amenajarea unui roller -coaster în Wonderland, idee pe care a avansat-o încă din 2016 a fost îmbrățișată de administrația Bistriței, însătrebuie mers mai departe cu investițiile : „Nu pot decât să mă bucur că primarul Municipiului Bistrița a ajuns să fie de acord cu propunerea pe care am făcut-o încă de la dezbaterea din 2016 pe marginea bugetului, aceea de a construi pe lângă pârtie un roller-coaster. Proiectul nu ar fi însă complet dacă nu s-ar avea în vedere în zonă şi amenajarea unui parc de aventură, cu elemente care ar spori atractivitatea reședinței de judeţ. În acest mod, investiția de patru milioane de euro pentru pârtia de schi din Wonderland ar putea fi folosită aproape tot anul, și asta e bine pentru bistrițenii care au plătit deja acești bani” explică parlamentarul PMP.

Dacă tot te apuci să cheltui atâția bani, atunci fă ceva ce nu are nimeni în jur

Deputatul care a petrecut câțiva ani în Statele Unite crede că înainte să arunci 5 milioane de euro într-un parc acvatic, în condițiile în care prin județele din apropiere găsești altele în care s-au băgat și mai mulți bani ar trebui să analizezi ce poți face  în oraș și nu găsești pe o rază măcar de 250 de kilometri, ca să poți atrage cu adevărat clienți plătitori: ”Atunci când dorești să investești atâția bani într-un aqua-park, te uiți puțin și în jur și, dacă vezi că la mai puțin de 250 de kilometri de tine ai patru parcuri acvatice, la Oradea, Brașov, Satu Mare și Orăștie, în care au fost investite, în total, peste 40 de milioane de euro, s-ar putea să ai suficiente motive să te răzgândești. Ori faci ceva ce n-a mai văzut nimeni, ori te oprești și folosești banii pentru alte proiecte de infrastructură. Când am făcut propunerea construcţiei parcului de aventură, am văzut mai întâi că nu există proiecte de acest gen în proximitate. Dar domnul primar a făcut deja dovada că gestionează bugetul Primăriei Bistrița la fel de bine ca și pe cel propriu: pentru câteva zile pe an, a cheltuit banii primăriei pentru o pârtie și, tot pentru câteva zile pe an, și-a cumpărat costum de schi!”.

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Adrian Florin Chereji în

    La Aquapark este o mare problema: Studiul de fezabilitae ia in considerare tariful de intrare pentru o zi de cel putin 50 de lei; s-a facut un studiu de piata sa vedem cati bistriteni isi permit acest cost, sau se cupleaza 4, se suie in masina si merg la Figa, ii costa cca 22 lei cu transport cu tot.
    Proiectul de la Bistrita e foarte slab in comparatie cu Aquaprcurile care se respecta, bazin mic de numai 25 m. Autoritatile sustin ca bistritenii sunt dornici de agrement, de distractie, ca strandul a fost neincapator la deschidere; sigur ca la 6 lei biletul de intrare ( 3 lei pentru copii) si in mijlocul orasului merge lumea, dar cati vor merge la dracu’n praznic sa plateasca 50 de lei pentru un bazin de 25 m?

Lasă un comentariu