Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Emoții pentru 150 de angajați ai școlilor din Bistrița-Năsăud: pierd sute de lei la salariu dacă Guvernul nu dă în două zile un OUG

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Modificările fiscale ar putea avea rezultate devastatoare pentru zeci de salariați din învățământ care nu sunt încadrați cu normă întreagă. Pentru că sunt puși să-și achite contribuțiile la nivelul salariului minim și a unei norme întregi, indiferent cât de mic este fi numărul de ore cu care sunt încadrați, acești angajați riscă să piardă sute de lei din puținul pe care-l câștigau până acum și, chiar în mod paradoxal,  să nu câștige nimic în februarie.
Potrivit calculelor făcute de sindicaliști cea mai dramatică situație se întâlnește în cazul celor încadrați la un sfert de normă, care ar putea fi puși chiar să aducă bani de acasă dacă situația nu va corectată de urgență. Primii fluturași de salarii, primiți în 14 februarie, data salariilor în Bistrița-Năsăud pentru personalul din învățământ,  vor arată care este realitatea.

Au emoții în așteptarea salariilor 149 de angajați, majoritatea încadrați ca personal ne-didactic și majoritatea încadrați în școli rurale, potrivit datelor puse la dispoziție la cererea BistritaExpress de Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud. Cei mai mulți dintre aceștia, 90 de persoane, lucrează cu jumătate de normă, iar 8 sunt încadrați cu fracția 0,75 adică cu trei sferturi dintr-o normă întreagă.  Însă 44 dintre aceștia, adică cei cu cele mai mici salarii lucrează cu un sfert de normă pe zi și riscă, dacă nimic nu se va schimba, să vină cu bani de acasă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud Monica Buboly crede că un asemenea scenariu este improbabil și în cele câteva zile până la plata salariilor va apărea ordonanța de urgență reparatoare  care ar fi fost anunțată deja din surse guvernamentale : ” știu că a fost o videoconferință pe acest subiect și s-a transmis că va apărea o ordonanță de urgență care să regleze lucrurile” a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar.

Potrivit sursei citate cei 149 de angajați reprezintă 3% din totalul de 5026 de salariați din sistemul de învățământ din Bistrița-Năsăud, iar 90% dintre cei care nu au normă întreagă fac parte din rândurile personalului nedidactic.

 

 

 

Sursă foto: ziar de Vrancea

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu