Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița va găzdui 20 din cele 300 de evenimente din cadrul Sezonului România-Franța 2019. Proiectul este dedicat centenarului României și debutează din 1 decembrie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița pregătește alături partenerii francezi din Besancon organizarea a cel puțin 20 din cele 300 de evenimente dedicate Sezonului Franța -România, un proiect care debutează exact la 1 Decembrie 1918 și se prelungește până de ziua națională a Franței în 14 iulie 2019. Deputatul Cristina Iurișniți, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei a coordonat joi o prima sesiune de lucru a grupului bistrițean care se ocupă de Proiectului Sezonul Cultural România-Franța, organizată la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Întâlnirea la care a participat prefectul Ovidiu Frenț,  directorul Centrului Județean pentru Cultură, Gavril Țărmure, reprezentanții părții franceze,  Antoine Petiard si Pierre Migard a fost organizată pentru pregătirea acțiunilor organizate cu participarea bistrițenilor: ”Intâlnire de lucru cu invitații francezi și partenerii bistrițeni ai Proiectului Sezonul centenar Romania-Franta, dintre Bistrita -Besancon, pentru a pregati actiunile de valorizare a istoriei si culturii locale, a patrimoniului identitar din perioada  1 Decembrie 2018- 14 iulie 2019 ! 
Multumim domnului prefect pentru prezenta sa alături de partenerii proiectului.
Educația si diplomașia culturala nu are culoare politica. Dorim sa fim pe harta celor peste 300 de evenimente ale acestui mare proiect bilateral care dezvolta dialogul intercultural, promovarea produselor traditionale si de artizanat prin prezenta la Targul de Craciun din Besancon 2018, conferinte, expozitii de pictura, concerte de muzica pregatite de liceenii romani si francezi, gastronomie alaturi de Chef Nina Rus din Romuli. 
Vrem sa contribuim la profilul de tara in Anul Centenar al Marii Uniri si in Anul european al Patrimoniului.”a notat pe pagina sa de facebook deputatul USR Cristina Iurișniți.

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu