Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cu ochii pe termometre: dacă are noroc, municipalitatea mai deschide pârtia o dată anul acesta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primăria Bistrița anunță că redeschide Pârtia Cocoș, duminică 11februarie, de la ora 9,00. Deschiderea pârtiei, pentru a treia zi de funcționare de la inaugurarea ei e dată drept sigură de un comunicat de presă al municipalității. Telescaunul va funcționa doar până la 16,00, iar pentru bilet pentru cele 7 ore de funcționare Primăria încasează 30 de lei de la adulți, 20 de la tinerii între 15 și 18 ani și pentru persoanele peste 65 de ani, anunță sursa citată Pentru copii până la 15 ani intrarea costă 10 lei.

În ultima sa zi de funcționare după două zile pline în urmă cu două săptămâni telescaunul a fost gratuit, decizie luată ad-hoc, după ce pârtia s-a dovedit improprie schiatului,  însă programul a fost sistat cu totul la ora 12,00. Decizia deschiderii ulterioare este condiționată de starea ulterioară a vremii, precizează același comunicat de presă/

Pentru o zi plină de schiat municipalitatea a încasat 10000 de lei și în total pentru cele două zile a făcut ceva mai mult de 19000 de lei. Pentru a-și putea acoperi doar cheltuielile cu funcționarea pe un sezon ar fi nevoie, potrivit calculelor făcute și anunțate de primarul Ovidiu Crețu ca pârtia să poată fi deschisă 30 de zile. Costurile totale ale pârtiei de pe Dealul Cocoș sunt estimate la circa 7 milioane de euro, însă administrația susține că nu a costat mai mult de 4,5 milioane de euro.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu