Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consiliul Local Bistrița a aprobat transferul unui teren de 2600 de mp către MAI înainte cu 2 luni ca Guvernul să -i facă solicitarea oficială

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parcarea din zona lacului, acolo unde zeci de generații de cursanți ai școlilor de șoferi au învățat primele manevre de conducere a ajuns din administrarea Primăriei Bistrița în domeniul public al statului și administrarea Instituției Prefectului, care va construi acolo Noul Centru Integrat de Servicii Comunitare, pe scurt pașapoarte, înmatriculări și permise auto.

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 8 februarie  un memorandum prin care cere Consiliului Local Bistrița să fie de acord  cu transferul de proprietate al terenului din domeniul public al municipiului în domeniul public al statului către Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Vezi documentele aprobate de Guvern în 8 februarie: Documente aprobate în ședința de Guvern, 8 februarie.

Prefectul Ovidiu Frenț a anunțat decizia Guvernului pe pagina sa personală, însă n-a mai menționat și că terenul a fost transferat deja cu  două luni în urmă  de către Consiliul Local Bistrița. Chiar în ultima ședință din luna decembrie 2017, cea din data de 20,  Consiliul Local Bistrița a aprobat transferul terenului o suprafaţă de 2.640 mp amplasat în capătul străzii Grănicerilor, care are destinaţia de parcare publică. Consiliul Local n-a condiționat transferul de proprietate însă a stabilit că dacă în trei ani de la aprobare nu se cere autorizație de construcție pentru Centrul Comunitar de Servicii Integrate terenul se întoarce în administrarea Primăriei. Probabil că documentul ar fi trebuit să apară mai repede pe ordinea de zi a Guvernului, însă schimbarea premierului Tudose și negocierile pentru noul Guvern PSD-ALDE a frânat procedurile administrative.

Odată cu anunțul deciziei de Guvern prefectul a postat și câteva fotografii în care apare alături de secretarul general al Ministerului Administrației și Internelor, Bogdan Mihai Ivănescu, care a sosit vineri la Bistrița, dar și de viceprimarul Bistriței, Cristian Nicolae pentru a inspecta terenul viitorului Centru Integrat, accesul și parcările din zonă (foto).

Share.

About Author

Lasă un comentariu