Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Peteleu critic cu locația viitorului sediu al Pașapoartelor . ”încă o aberație marca Crețu-Nicolae”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierul local Ioan Peteleu avertizează că locația aleasă pentru construcția Centrului Integrat pentru Servicii Comunitare va ridica probleme mari circulației din zonă și că zona din proximitate este și acum sufocată de creșterea traficului. Peteleu spune într-un comunicat de presă că alegerea a fost de departe una lipsită de orice viziune și că administrația Bistriței ar fi trebuit să cumpere un teren pentru o  investiție de o asemenea importanță pentru cetățenii orașului:

Ideea unui Centru Integrat pentru Servicii Comunitare s-a născut în Biroul Municipal PNL Bistrița încă din 2011 și i-a aparținut fostului meu coleg de partid, Marius Armean. Ea a fost discutată și în Consiliu Local prin 2012-2013 iar propunerea a fost ca acest obiectiv să se realizeze în fostul Punct Termic Mesteacănului-Colibiței. Bineînțeles că această idee nu a întrunit sufragiile necesare pentru a fi concretizată, doar pentru simplu motiv că nu a venit “de la cine trebe”.

Un astfel de obiectiv este absolut necesar pentru ca cetățenii să aibă un acces facil la respectivele servicii. Doar că problema trebuie tratată cu interes maxim deoarece orașul se dezvoltă dar în același timp se sufocă datorită creșterii traficului. Acest centru integrat trebuia să facă obiectul unei dezbateri publice la care să participe și specialiștii care au elaborat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul municipiului Bistrița.

Este adevărat că se va reduce parțial traficul în zona Coroana dar se va intensifica în zona Spitalului Județean, o zonă mult mai critică în opinia mea, și așa supra-aglomerată și super-poluată în cele două sensuri giratorii din fața spitalului” apreciază liberalul Ioan Peteleu, fost viceprimar al Bistriței.

Acesta menționează că în ședința de Consiliu Local în care s-a decis transferarea terenului pentru construcția Centrului Integrat pentru  Servicii Comunitare (n. red. din 20 decembrie 2017) s-a opus și a cerut conducerii Primăriei identificarea unei alte locații mai accesibile, chiar dacă aceasta înseamnă cumpărarea unui teren, însă propunerea i-a fost respinsă:” În ședința Consiliului Local în care s-a aprobat darea în administrare a terenului aferent construirii obiectivului am propus ca primăria să identifice o altă locație și să achiziționeze teren dacă este cazul într-o zonă mult mai accesibilă (de exemplu la intersecția Simion Mândrescu (centura veche), Lucian Blaga, drumul Năsăudului) (foto) dar propunerea a fost respinsă. Așa cum primăria achiziționează teren pentru mutarea pieței “de la ruși”, așa putea foarte bine să achiziționeze teren și pentru acest obiectiv.”

Consilierul liberal avertizează și că asemenea alegeri vor avea consecințe pe termen lung: ”Acest demers este încă un exemplu că interesele unora primează în fața interesului public iar multe din aceste decizii aberante luate “după ureche”, lipsite de viziune, vor avea repercusiuni grave în viitor”

Share.

About Author

Lasă un comentariu